Politie pakt minderjarige op als verdachte van brandstichting Plaswijckpark

Politie pakt minderjarige op als verdachte van brandstichting Plaswijckpark

REGIO - Gisteravond was er in het recreatiepark Plaswijckpark in Rotterdam een uitslaande brand die het theatergebouw op het park heeft verwoest. De politie meldt een verdachte van brandstichting te hebben opgepakt.

Gisteravond meldde de politie: "Vanavond ontstond een forse uitslaande brand in het familiepark Plaswijckpark. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond bestrijdt de brand. Op internet circuleert een filmpje waarin mogelijk sprake is van brandstichting. De politie onderzoekt deze beelden. Heeft u informatie over deze brand? Bel 0900-8844."

Vannacht kwam de melding van de Politie Midden-Schieland: "Naar aanleiding van de brand vanavond bij Plaswijckpark hebben wij samen met Districtsrecherche Rijnmond Noord met man en macht onderzoek gedaan naar de vermoedelijke dader(s). We kunnen u mededelen dat we zojuist 1 minderjarige verdachte thuis hebben aangehouden. Onderzoek loopt."

Foto: zicht vanuit Schiebroek op Plaswijckpark dat ooit (in 1923) als theetuin begon (foto door M.Minderhoud - Eigen werk, CC BY-SA 3.0,
https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=629192
Deze foto is gemaakt door Michiel1972. Bronvermelding : M.M.Minderhoud of Wikipedia/Michiel1972 )

28-01-2021