Presentatie door de Jonge Stokerij in SodaFabriek Schiedam

Presentatie door de Jonge Stokerij in SodaFabriek Schiedam

SCHIEDAM - Afgelopen zaterdag vond voor ouders en verzorgers van kinderen van de Jonge Stokerij (kinderen vanaf 8 jaar) een presentatie plaats op een heel bijzondere locatie: de historische omgeving van de SodaFabriek Schiedam. 

Eerst werd er wat gedronken in de kantine van de SodaFabriek. Daarna werd een etage hoger gegaan naar de daar aanwezige grote ruimte. De kinderen lieten in een ontspannen sfeer en met als pakkend decor industrieel erfgoed zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd tijdens de diverse lessen. 

Deze zomer kan ook het publiek kennismaken met toneelspel in deze historische achtergrond. De Stokerij houdt Theaterfestival De Opstokerij dit jaar op 15 en 16 juli in de SodaFabriek Schiedam. Daarbij zullen meer ruimtes van de SodaFabriek worden gebruikt voor dit locatietheater. 

Voorafgaand aan het festival gaan de leerlingen van De Jonge Stokerij een week lang aan de slag met drie getalenteerde makers. In dit eerdere artikel kun je er meer over lezen: Theaterfestival De Opstokerij in de Sodafabriek

Foto door Art Stoop

03-07-2023