'Stop zaken ingewikkelder te maken dan ze zijn'

PvdA wil 'Proosjes voor vrijwilligers' terug en start petitie

PvdA wil 'Proosjes voor vrijwilligers' terug en start petitie

SCHIEDAM - De PvdA is vandaag een petitie gestart om voortaan weer Proosjes (bij winkeliers in Schiedam te besteden waardemunten) aan vrijwilligers te geven als waardering voor hun inzet.

"De afgelopen tijd is in Schiedam met verontwaardiging gereageerd op de manier waarop de gemeente vrijwilligers beloont voor hun inspanningen via de website www.schiedambedankt.nl.

De leuke, Schiedamse traditie van beloning via Proosjes werd wegbezuinigd, 30.000 euro werd besteed aan externe consultants, en het nieuwe systeem werkt slecht.

De petitie ‘Geen woorden, maar Proosjes’ van PvdA Schiedam roept de gemeente op om deze fout te herstellen, en de waardering voor vrijwilligers te laten blijken door een waardevolle, Schiedamse beloning. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, dus, gemeente: geen woorden, maar Proosjes!

De petitie is te ondertekenen op:
https://www.petities.com/geen_woorden_maar_proosjes

Op de petitie-website schrijft de PvdA onder meer:
"Als PvdA Schiedam roepen wij de gemeente op te stoppen met de zaken ingewikkelder te maken dan dat ze zijn. Juist in tijden van corona is het steunen van zowel onze vrijwilligers als onze ondernemers belangrijk. Waardeer een maal per jaar de inzet van de vrijwilligers, zet de traditie van de jaarlijkse Proosjes voort."

Lees ook: LOS stelt schriftelijke vragen aan B&W en wil Proosjes terug

Hieronder zie je nog enkele links naar eerdere artikelen over dit onderwerp:
https://deschiedammeronline.nl/detail/details/vrijwilligers-kunnen-zelf-cadautje-aanvragen-via-systeem-dat-niet-waterdicht-is

https://deschiedammeronline.nl/detail/details/een-site-die-de-gemeente-schiedam-onwaardig-is

https://deschiedammeronline.nl/detail/details/klunzige-bedoening-van-het-college-kan-130-000-euro-kosten

 

12-12-2020