Hermes-DVS wint in Amsterdam van Groen & Wit

Ralph Elenbaas met 38 runs en 5 wickets man of the match

Ralph Elenbaas met 38 runs en 5 wickets man of the match

CRICKET - Het eerste cricketteam van Hermes-DVS speelde vandaag een uitwedstrijd tegen het Amsterdamse Groen & Wit. Deze wedstrijd werd met een ruime marge gewonnen.

Hermes batte eerst en kwam tot 220 runs. Toen op 144 het zesde en zevende wicket viel, dreigde een matig totaal in de buurt van 160. Door verstandig batten werd dat voorkomen en kwam er een kansrijk totaal van 220 op de borden. De belangrijkste bijdragen kwamen van Tasawar Iqbal (42), Ralph Elenbaas (38), Travis Ackermann (29) en Sebastiaan Braat (24). De Groen &  Witten hielpen trouwens ook nog aardig mee door 53 extra's 'aan te bieden'.

De battingbeurt van Groen & Wit begon slecht: in de eerste en de tweede over viel al direct een wicket. Toen Groen & Wit zich beter in de wedstrijd speelde, werd Ralph Elenbaas als bowler opgeroepen. Na zijn eerste 5 overs had hij de fantastische cijfers 5 voor 5 en stond Groen & Wit op 65 al met de laatste mannen op de mat. Daarna lukte het nog een tijdje niet om het laatste wicket te veroveren, maar op 94 gebeurde dat toch wel. Ralph Elenbaas was duidelijk man of the match met zijn 38 runs en zijn bowlingcijfers 5 voor 19 in 7 overs.

Volgende week is de laatste competitiedag van de eerste fase; de bovenste vier van de hoofdklasse spelen dan nog een halve competitie tegen elkaar. Hermes-DVS is al zeker van een eerste of tweede plaats in deze eerste fase van de competitie. Er volgen dan drie wedstrijden in de tweede fase, waarvan Hermes-DVS er twee thuis speelt.

Foto: Ralph Elenbaas komt als man of the match het eerste van het veld af, met achter hem Hermes-captain Sebastiaan Braat

groen

24-07-2022