Sociëteit van Seniorenvereniging

Regenboog Danspaleis in Soos Blauwhuis

Regenboog Danspaleis in Soos Blauwhuis

SCHIEDAM - Zondag 1 september, is het weer zover. Het Danspaleis strijkt dan voor de derde en zoals het er nu uitziet voorlopig laatste keer neer in de sociëteit van Seniorenvereniging Soos Blauwhuis aan het Spinhuispad 36, in Schiedam. (Naast het Wennekerpand) Na twee weergaloze edities waarbij de dansvloer van de eerste tot de laatste minuut vol stond met dansende en genietende senioren zijn de verwachtingen voor deze derde editie nog hoger gespannen.

Deze editie staat Het Danspaleis in het teken van REGENBOOG  gasten 
Alle Schiedamse e.o. LHBTIQ+ ers zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Daarnaast zijn alle Schiedamse senioren die de regenboog gedachte omarmen uiteraard ook van harte welkom. Het verleden herleeft met de geweldige muziekkeuze van de Plaatjesdraaier en de Dansers van Het Danspaleis die de gasten op weg helpen naar de dansvloer. Voor iedereen die mooie herinneringen heeft aan de Schiedamse dansschool Sitton is het een ware “trip down memory lane.”

Alles staat weer in het teken van bewegen
Senioren moeten- en willen steeds langer zelfstandig in hun eigen woonomgeving blijven wonen. Dan is het uitermate belangrijk dat zij langer, zowel fysiek als mentaal, gezond blijven. Wat is er nou mooier om dat ook nog eens op een niet alleen verantwoorde, maar vooral ook vrolijke manier te bereiken.
Dansen is goed voor je evenwicht, balans, conditie en soepelheid, maar ook voor je concentratie, alertheid en geheugen. Kortom niets staat je in de weg om het eens te proberen en de dansers van Het Danspaleis helpen u daar op een uitermate plezierige manier bij.
Als u nu denkt dat dansen uitsluitend voor geoefende dansers is heeft u het helemaal mis. Het gaat om bewegen, het is mooi als u een beetje op de maat van de muziek beweegt en nog mooier als u daarbij de juiste danspassen gebruikt, maar als u daar geen gevoel voor heeft staat niets u in de weg om gewoon mee te bewegen op de aanstekelijke muziek van de voortreffelijke plaatjesdraaier van Het Danspaleis.

240831 Het Danspaleis logo (1)Veel senioren hebben, als deel van de opvoeding in hun jeugd dansles gehad. Denk aan de eerder genoemde dansschool Sitton, maar zijn in de loop der jaren het dansen een beetje kwijtgeraakt. Wat is er nu mooier om dat gevoel van de jeugd weer eens terug te krijgen.

Kortom u bent van harte uitgenodigd 
Ook deze editie start weer om 13:00 uur. De zaal gaat om 11:30 uur open. Voor die bezoekers die nog een kleine lunch (12-uurtje) willen nuttigen of om alvast kennis te maken met de vanaf 12:00 uur binnen komende dansers van 'Het Danspaleis'.

Voor leden van de vereniging is de toegang gratis maar alle andere belangstellende Schiedamse senioren zijn net zo welkom maar betalen een kleine bijdrage van € 5,00. Soos Blauwhuis kan deze evenementen organiseren dankzij de steun van de gemeente Schiedam (het sportfonds), Fonds Schiedam-Vlaardingen e.o. en het de Grootfonds.

31-08-2024