Dagtotaal positieve coronatests loopt met ruim duizend op

RIVM meldt overlijden Schiedamse coronapatiënt en dagtotaal van 45 positief geteste Schiedammers

RIVM meldt overlijden Schiedamse coronapatiënt en dagtotaal van 45 positief geteste Schiedammers

SCHIEDAM - Met kerstavond en de beide kerstdagen in het vooruitzicht is de ontwikkeling van de corona-aantallen allesbehalve gunstig te noemen. Gisteren werd een dagtotaal van 10477 coronatests gemeld. Vandaag meldt het RIVM een dagtotaal van 11.555 positieve coronatests, waarvan er vandaag 45 op Schiedam betrekking hebben. Dat zijn er 28 meer dan gisteren. 

In Vlaardingen is er van een lichtere toename sprake. Gisteren werd een totaal van 26 positief geteste Vlaardingers doorgegeven door het RIVM, vandaag 7 meer.

Volgens cijfers van de Stichting Nice liggen er vandaag 2781 coronapatiënten in het ziekenhuis (inclusief degenen met verdenking op corona) van wie 626 op de intensive care. Gisteren waren dat 2718 coronapatiënten (inclusief degenen met verdenking op corona) van wie 602 op de intensive care. Vandaag wordt er een nieuwe ziekenhuisopname van een Schiedamse coronapatiënt gemeld. Geen nieuwe opnames van Vlaardingse coronapatiënten worden gemeld. 

Het RIVM meldt vandaag het overlijden van 89 coronapatiënten (gisteren 104), onder wie een Schiedamse coronapatiënt (gisteren eveneens een Schiedamse coronapatiënt) en vandaag en gisteren geen Vlaardingse coronapatiënten.

Het artikel van gisteren over de coronacijfers kun je onder de volgende link lezen:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/rivm-meldt-overlijden-schiedamse-coronapatient

 

 

24-12-2020