SCHIEDAM - Inwoner van Schiedam, Ronald Jaggie, wordt er moedeloos van. Al een maand liggen deze hopen zand op de Vismarkt, het plein waarop hij uitkijkt van zijn huis dat de ingang heeft aan de Walvisstraat.
door Jan Schrijver
Ronald Jaggie doet zijn verhaal: "Ze zijn al weer enige tijd geleden een keer aan de slag geweest met de bestrating, toen lag er ook een hoopje zand, dat begrijp ik dan. Dit zijn nieuwe hopen. Die liggen er nu al vanaf afgelopen maand, 7 februari om precies te zijn, deze flinke hopen zand, zonder dat er ook maar iets mee lijkt te gebeuren. Wat dan ook heel vervelend is, is dat de communicatie erover met de gemeente moeizaam verloopt. Ik heb er al verschillende malen contact over gezocht. Voirige week werd me eindelijk toegezegd, dat de zandbergen zouden worden weggehaald. Een week later was er nog niets gebeurd, gisteren heb ik weer gebeld, 'o, ja, ik zie het al meneer, we zijn het vergeten', is dan de reactie die ik kreeg. Vanochtend is er inderdaad iets van zand weggehaald, twee kruiwagens waren het. Ja, dat schiet ook niet op."
Er is voor Ronald Jaggie, die vele jaren werkzaam is geweest voor de gemeente Schiedam als strategisch adviseur van het college van B&W, dinsdag nog een ergernis bij gekomen. Deelscooteraanbieder Check is eergisteren begonnen met het aanbieden van scooters in Schiedam. "De deelscooters worden verspreid door de stad geplaatst in gebieden die in samenwerking met de gemeente Schiedam zijn bepaald", zo meldde het bedrijf (zie ons artikel van gisteren). Een van die plaatsen blijkt dus de Vismarkt te zijn. Jaggie: "Op zo'n mooi historisch pleintje nota bene, zowat boven op een kunstwerk dat hier in het trottoir is verwerkt. We hebben er als buurtbewoners lange tijd voor gestreden om dit pleintje scootervrij te houden, de Felyx-scooters zijn inderdaad verdwenen van het plein, maar nu toch weer scooters. Hebben ze nou echt geen oog voor de historische binnenstad?"
Zowel verwondering als verontwaardiging klinkt door in zijn stem, terwijl hij staat in het kuiltje dat vandaag ontstaan is doordat er twee kruiwagens grijs zand zijn weggehaald.