Rotary zamelt levensmiddelen in voor Stichting Net Niet Genoeg

Rotary zamelt levensmiddelen in voor Stichting Net Niet Genoeg

SCHIEDAM - Rotaryclub Schiedam de Veste, vertegenwoordigd door Elise Allart, Sharmila van der Elst, Andrea Vollebregt en Renk Ruijter (voorzitter) overhandigen aan Natasja Westmaas van Stichting Net Niet Genoeg 1337 houdbare levensmiddelen voor de eindejaarsactie 'Blik op 2021'.

Rotaryclub Schiedam de Veste heeft 1337 houdbare levensmiddelen ingezameld voor de eindejaarsactie “Blik op 2021” en overhandigd aan de Stichting Net Niet Genoeg. In de vijf dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw zamelt Stichting Net Niet Genoeg zoveel mogelijk lang houdbare levensmiddelen in, die in de eerste twee weken van het nieuwe jaar worden uitgedeeld als “startpakket voor het nieuwe jaar”.

Tweehonderd huishoudens worden de eerste week van 2021 verrast met een tas vol boodschappen, waar minimaal vijf volledige maaltijden en overige artikelen inzitten. Er is door de stichting bewust gekozen om deze levensmiddelenpakketten in deze periode uit te reiken, omdat dit de periode is dat veel huishoudens niet terecht kunnen bij Voedselbank Schiedam.

Renk Ruijter: ‘We zijn verheugd dat we als Rotaryclub in enkele weken tijd meer dan 1300 producten hebben ingezameld met hulp van familie, vrienden en collega’s. Stichting Net Niet Genoeg kan hierdoor gezinnen die het hard nodig hebben, een goedgevuld boodschappenpakket aanbieden.’

Doelstelling van Stichting Net Niet Genoeg is om Schiedammers die financieel “net niet genoeg hebben” of anderszins hulpbehoevend zijn, net dat beetje extra te geven, waar zij door hun persoonlijke situatie geen mogelijkheid toe hebben. Door het organiseren van Net Niet Genoeg Dagen met gratis kleding, speelgoed en woonaccessoires, het Net Niet Genoeg Sinterklaasfeest en andere activiteiten, zoals de eindejaarsactie, probeert de stichting deze mensen weer een zetje in de goede richting te geven.

Foto: van links naar rechts Elise Allart, Sharmila van der Elst, Andrea Vollebregt, Renk Ruijter en Natasja Westmaas (bron foto Rotaryclub Schiedam de Veste)

31-12-2020