Rotaryclub ondersteunt buddy's in Schiedam

Rotaryclub ondersteunt buddy's in Schiedam

SCHIEDAM - Renk Ruijter, voorzitter van de Rotaryclub Schiedam de Veste, overhandigt hier een symbolische cheque van vijftienhonderd euro aan Branca Versteeg, regiocoördinator en opleider van Handicap.NL.

Jonge mensen met beperkte verstandelijke en sociale vermogens hebben vaak meer moeite om aan te sluiten bij mensen van hun eigen leeftijd. Het gevolg is dat er veel eenzaamheid bestaat onder deze jongeren. Deze coronatijd maakt contact maken nog veel moeilijker. Buddies.nl, een onderdeel van de in Odijk gevestigde stichting Handicap.nl, zorgt ervoor dat jongeren van dezelfde leeftijd gekoppeld worden om samen op stap te gaan en om vervelende en leuke dingen te delen.

Rotary Schiedam De Veste ondersteunt jaarlijks twee koppels in Schiedam financieel en waar mogelijk ook nog op andere manieren. Met deze ondersteuning kunnen de koppels leuke dingen doen. Ook worden de buddy's gecoacht en opgeleid om te zorgen voor een optimaal contact.

De Rotary in Nederland telt circa 500 clubs met in totaal ruim 19.000 leden. In Schiedam zijn er twee Rotaryclubs, Rotaryclub Schiedam en Rotaryclub Schiedam de Veste.

Foto door Johan van de Breevaart

 

 

14-12-2020