NOS Tour de France Femmes doet Schiedam en Vlaardingen tekort

Roxane Knetemann niet gehinderd door geografische kennis

Roxane Knetemann niet gehinderd door geografische kennis

SCHIEDAM/VLAARDINGEN (Wielrennen) - Schiedammer Paul Schaeffer ergerde zich, net als vele andere kijkers, groen en geel aan de geografisch en cultureel gebrekkig onderbouwde verslaggeving tijdens de Tour de France Femmes waarbij vooral Roxane Knetemann het wel erg bont maakte. Schaeffer schreef een e-mail en zond deze naar zowel de NOS als de burelen van De Schiedammer Online en De Vlaardinger.

Hij begon met: Graag deze mail doorgeleiden aan de regisseur van dit programma. Mijn dank is groot. Ik verwacht wel een antwoord van hem (of haar).

Dan de e-mail:

'Geachte regisseur,

Ik heb mij gisteren kapot geërgerd aan de verslaglegging alsmede aan de benaming van bepaalde plekken in beeld want bij herhaling had men het in woord en geschrift over Rotterdam terwijl het peloton op dat moment toch echt door Schiedam fietste. Co-presentatrice Knetemann maakt het wel erg bont. De presentator van dienst deed nog een poging de zaak te redden maar tevergeefs.

Met het bijschrift van diverse opnames vanuit de heli werd de fout nog eens dunnetjes over gedaan.

Stad met de hoogste en mooiste molens ter wereld
Zo werd een van deze molens (zeker niet de oudste molen van het stel) aangeduid als zijnde in Rotterdam.

Schiedam is een stad met meer dan 75.000 inwoners met een oud stadsgezicht en sinds 1275 voorzien van stadsrechten. De stad is daarmee een stuk ouder dan Rotterdam. Het is maar dat u het weet.

Dit vraagt om een rectificatie.'

Tekst
Paul Schaeffer

Fotografie
Peter Oeij

Fotobijschrift
De dames van de Tour de France Femmes zijn juist onder de A4 doorgefietst van Schiedam naar Vlaardingen. Of, om in de gebezigde NOS-terminologie te blijven: De dames van de Tour de France Femmes zijn juist onder de A4 doorgefietst van Rotterdam-West naar Rotterdam-Nog Westelijker.

240812 Tour de Femmes Peter Oeij

13-08-2024