SBS6 Hart van Nederland bezoekt Schiedam vanwege Elfstedentochtwinnaar

SBS6 Hart van Nederland bezoekt Schiedam vanwege Elfstedentochtwinnaar

SCHIEDAM - SBS6-televisieprogramma Hart van Nederland heeft gisteren aandacht besteed aan Abe de Vries, de Schiedamse winnaar van de Elfstedentocht in 1933. 'Op zoek naar de gouden medaille van de held van Schiedam', zo kopt Hart van Nederland.

Het Gemeentearchief Schiedam deed van de week een oproep aan het publiek. Wie weet waar zijn gouden medaille is? Wie heeft er nog relevante foto's?
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/hij-won-de-elfstedentocht-en-was-tuinman-op-lyceum-schravenlant-schiedam

Een cameraploeg van Hart van Nederland trok naar Schiedam voor enkele straatinterviews in Schiedam West waar Abe de Vries tot zijn dood in 1995 woonde. Niemand die wordt aangesproken, blijkt van Abe de Vries te hebben gehoord. Als de mensen horen wat hij gepresteerd heeft, staan ze ervan te kijken. Noem hier een straat naar hem, zegt één van hen. De cameraploeg gaat ook op bezoek bij het Gemeentearchief en laat van het archief Laurens Priester en Jan van Kampenhout aan het woord. Een plek in de eregalerij -  de hall of fame - zit er toch wel in voor Abe de Vries, denkt Hart van Nederland, die vindt dat Schiedam best trots mag zijn op deze sportieve held.

Je kunt het programma hier terugzien (het is het laatste item):
link naar programma

Foto: Abe de Vries in 1933 (foto door Polygoon Hollands Nieuws - Media afspelen, CC BY-SA 3.0 nl, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12676011 )

26-02-2021