Je kon over de hoofden lopen; dat hebben we jaren niet gehoord

Schiedam Centrum vierde het Oranjefeest zoals vroeger; koningsdag met gouden randje 

Schiedam Centrum vierde het Oranjefeest zoals vroeger; koningsdag met gouden randje 

SCHIEDAM - Ze hebben in korte tijd bergen verzet, (horeca)ondernemers, Centrummanagement en iedereen daaromheen. Toen begin deze week de oranje banieren overal vrolijk wapperden, werd 't ook voor de rest van Schiedam zichtbaar. Koningsdag 2022, it geht oan!

kd3
Nu was het wachten op de bezoekers. Spannend. Al leek het voor bijna elke Schiedammer zo klaar als een klontje: koningsdag vier je in je eigen stad.

"Ja, gek he dat we ons daar nog zorgen over maakten", zegt Kitty Buijtendijk, Centrummanager Schiedam Centrum. "Iedereen wil natuurlijk lekker met z'n familie en vrienden de stad in."

Vrije geesten
De binnenstad liep 's ochtends meteen al vol met deelnemers aan de vrijmarkt. Een vrolijke bonte stoet die vol goede zin hun kleedjes neerlegden en hun spulletjes daarop uitstalden. "De wisselwerking tussen deze ondernemers in de dop en onze eigen ondernemers, was erg leuk om te zien", zegt voorzitter Maurice Haverkamp. "Het zorgde voor een bijzondere dynamiek en veel gezellige drukte. Iemand riep zelfs, dat je over de hoofden kon lopen. Een zin die we jaren niet hebben gehoord." 

Met hinkstapsprongen
Naast het krijtfeest op de Kloosterplaats met workshops, vormden de oud-Hollandse spellen voor velen een ware uitdaging. Met een paar sprongen probeerden (kleine) bezoekers van het ene naar het andere spel te gaan. De echte fanatiekelingen van de familie kwamen al snel boven drijven. Gelukkig leidden de acteurs van Triple C alles in goede banen.

Grande finale in de Grote- of Sint Janskerk
De kids van Ballet- en dansstudio Schiedam en Vlaardingen verzorgden een speciale uitvoering. Een prachtig gezicht op deze bijzondere locatie waar de hele dag kinderen al deelnamen aan o.a. circus- en knutselworkshops.

Tot in de late uurtjes
Het was een heerlijk ontspannen sfeer in de stad. Alle muziek op straat en bij de diverse horeca droeg daaraan bij. Michael Boekholt, voorzitter KHN, Schiedam, kijkt tevreden terug: "Veel bezoekers bleven hangen op de terrassen en verlengden koningsdag met hun vrienden tot in de late uurtjes."

kd2

Dikke pluim
Vooraf had de organisatie met de diensten goede afspraken gemaakt om misstanden te voorkomen. "Dit hebben we op de dag zelf gelukkig helemaal niet nodig gehad. Dus dikke pluim voor jullie als onze bezoekers! Bedankt namens ons Schiedam Centrum, met jullie kunnen we wel een feestje bouwen. We zien jullie graag weer!," glimlacht Kitty. Op naar editie 2023. 

Samenwerking
Deze feestdag in de binnenstad van Schiedam werd mede mogelijk gemaakt door o.a.:

Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen, Crevor Events, De Grootfonds, DeltaPORT Donatiefonds, FEKT, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Gaaf! Gemeente Schiedam, Het Danskantoor, Het Nederlands Rode Kruis Afdeling Nieuwe Waterweg Noord, IRADO, JJ’s Lunch & Catering, Love Deco Ballondecoratie, ondernemers in Schiedam Centrum, SCHIE TV, S’DAM, SEPS, Shelter Security - Services, Stichting Gemeenschapsfonds Schiedam, Stichting Sint Janskerk Schiedam

Tekst: Stichting Centrummanagement Schiedam
Foto's: bron Stichting Centrummanagement Schiedam, foto's door Nico Goedegebuur
(advertorial)

Koningsdag vrijmarkt verkoop

 

 

28-04-2022