Schiedam heeft diverse voorzorgsmaatregelen genomen tegen rellen

Schiedam heeft diverse voorzorgsmaatregelen genomen tegen rellen

SCHIEDAM - Politie en gemeente kregen vandaag signalen dat er meerdere oproepen waren om ongeregeldheden te plegen op meerdere plekken in Schiedam. De gemeente heeft diverse voorzorgsmaatregelen genomen. Zo werd station Parkweg voortijdig gesloten (zie foto boven) en werden diverse parkeergarages in het centrum en in Schiedam Noord gesloten. De burgemeester heeft een statement afgegeven. Die kun je hieronder geheel lezen.

"We hebben de afgelopen dagen allemaal de beelden uit andere steden gezien waar rellen en ongeregeldheden plaatsvonden. Ik begrijp heel goed dat dit veel mensen ongerust maakt, ook in Schiedam. In de loop van vandaag, dinsdag, kregen de politie en de gemeente signalen binnen over meerdere oproepen om ook in Schiedam op meerdere plaatsen ongeregeldheden te plegen.
 
Ik heb hierop contact gehad met de politieleiding. Wij houden de situatie scherp in de gaten. Uit voorzorg hebben we een aantal maatregelen genomen. Zo is aan het eind van de middag onder andere metrostation Parkweg vervroegd gesloten en zijn de parkeergarages in het centrum (ABC en Passage) en de garage van het Hof van Spaland gesloten. Vanuit de gemeente hebben we verder contact gelegd met een aantal ondernemers en sportverenigingen die vanavond trainingen hadden. Sommige hebben er in overleg met de gemeente voor gekozen hun winkel, vereniging of instelling eerder te sluiten. Ook  hebben we met meerdere maatschappelijke organisaties contact gehad.
 
Ik roep iedereen op om kalm te blijven. Ook doe ik een extra oproep aan ouders en verzorgers: weet waar je kind vanavond is en vraag hem of haar de avondklok écht te respecteren. Blijf thuis! In ieder geval na 21 uur. En kijk ook naar elkaar om en zoek de onrust, mocht die zich voordoen, niet op. Politie en gemeente doen er alles aan om ongeregeldheden te voorkomen.

Wie iets sloopt, vernielt meer dan alleen stenen. Het gaat om ónze stad. Om de levensvoorziening van mensen, zoals hard werkende ondernemers. En om de omgeving waarin wij ons veilig moeten kunnen voelen."

26-01-2021