Schiedam is aanwezig op Jeneverfeesten in Hasselt

Schiedam is aanwezig op Jeneverfeesten in Hasselt

HASSELT/SCHIEDAM - Een stadsfontein waarvan het water in jenever verandert... Dat gebeurt vandaag in Hasselt, de jeneverhoofdstad van België. Een delegatie uit de jeneverhoofdstad van de wereld, Schiedam, ontbreekt niet. 

Hasselt is de stad waar het Jenevermuseum huist. Ooit was dit het Nationaal Jenevermuseum, net zoals het jenevermuseum in ons land formeel het Nationaal Jenevermuseum heet, maar in een land met talenstrijd kan dat verkeren en moest in Hasselt het predicaat nationaal weer worden ingeleverd.

"Elk jaar tijdens het derde weekend van oktober vieren alle Hasselaren hun rijke traditie tijdens een van de grootste en meest uitbundige stadsfeesten van het land. Muziek, dans, straattheater, een kelnerloop en een stadsfontein waarvan het water in jenever verandert, een museum dat jenever stookt, optochten en tentoonstellingen, een culinair dorp en jazz, intronisaties en jenever in alle smaken en kleuren", zo is te lezen op de website https://www.jeneverfeesten.be/ Op die website kun je ook het uitgebreide programma van vandaag 15 en morgen 16 oktober lezen. 

Op de Brandersfeesten werd een delegatie uit Hasselt ontvangen in het Jenevermuseum, dat lees je hier: Branderswijn 2022 met smaak van drop, salmiak, laurier

Foto: een deel van de Schiedamse delegatie (foto door Diederik von Bönninghausen, directeur Nationaal Jenevermuseum)

15-10-2022