Scouting Welpen vieren hun honderdjarig bestaan

Scouting Welpen vieren hun honderdjarig bestaan

SCHIEDAM - Vorig weekend bestonden de welpen van Scouting Nederland honderd jaar. De leeftijdsgroep voor meisjes en jongens werd al in 1920 in Nederland gestart. Bij honderden scoutinggroepen werden activiteiten gehouden vol spellen en teamwork en met heel veel plezier. Zo ook bij de scoutinggroepen in de regio.

Speciaal voor deze gelegenheid had het bestuur van Scouting Regio Maasdelta voor alle welpen in de regio een speciale opkomst georganiseerd. Bijna 600 meisjes en jongens, in de leeftijd van 7 tot 11 jaar, onder leiding van 150 enthousiaste begeleiders, verdeeld over 21 locaties, hebben afgelopen weekend genoten van een verjaardagsfeest om nooit te vergeten.

In Schiedam namen de welpen van de Scouting Tono-groep, de Scouting Fransiscus-Lodewijkgroep, Scouting BvH en de Scouting Taizégroep Kethel deel aan de activiteiten, ieder in hun eigen verenigingsgebouw. Centraal stond het nieuwe themafiguur van de welpen; de kikker Dahinda. Hier omheen voerden de welpen verschillende opdrachten en spelen uit die te maken hadden met scouting en het 100-jarige jubileumfeest.

Vanuit Scouting Regio Maasdelta laat de organisatie weten dat het bestuur enorm trots is op alle welpen en hun leiding. “Dankzij hen is dit een onvergetelijk feest geworden”.

De overkoepelende website van scoutingclubs in onze regio vind je hier: www.regiomaasdelta.nl

Ook via Facebook is de regio te vinden via welpennoord.regiomaasdelta en welpenzuid.regiomaasdelta. Op instagram is het accountnaam van de welpen ‘Maasdelta welpen’.

Foto’s: Scouting Regio Maasdelta

100jaarwelpen03

 

 

20-12-2020