Stedelijk Museum Schiedam steunt Jenevermuseum dat vandaag opent

Stedelijk Museum Schiedam steunt Jenevermuseum dat vandaag opent

SCHIEDAM - Het Stedelijk Museum Schiedam heeft zijn steun uitgesproken richting de ludieke protestactie van het Jenevermuseum. Dat museum gaat vandaag van 11 tot 5 uur open (gratis toegang) met Galerie Melcherszaal, waar kunst van deelnemers van Stichting KunstWerkt wordt verkocht.

"Ondanks dat wij zelf even geen museumgebouw hebben, steunen we onze collega’s en de acties tegen de verplichte sluiting van musea. In Schiedam is het Nationaal Jenevermuseum voor een dag een galerie waar je alle werken kan kopen", schrijft het museum.

Het Stedelijk Museum Schiedam gaat verder: "Bij andere musea kun je vandaag dansen (Kinderboekenmuseum), naar een beautysalon (Van Gogh Museum) en meedoen aan hersengymnastiek (Chabot Museum). Half mei keren we terug in ons gebouw en vieren we de heropening." 

Wie er verder meedoen lees je hier:
https://www.museum.nl/nl/de-museum-gym?fbclid=IwAR2p2Aq8O0jitiEcewaS88i2D-XoMZed9elCXvVBci9zIpM2Bo5CNFUU2nc

De gemeente Schiedam heeft aangekondigd te zullen handhaven. Een langdurige opening van het museum vandaag zal niet worden toegestaan. Dat lees je in ons eerdere artikel:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/gemeente-zegt-geen-langdurige-opening-jenevermuseum-te-zullen-toestaan

Foto: de kelderfles staat centraal in Galerie Melcherszaal (archieffoto, door Louise Melchers)

 

19-01-2022