Raadsleden stellen schriftelijke vragen aan college B&W

Stelligheid over woningbouwplan op plek oude school is onterecht

Stelligheid over woningbouwplan op plek oude school is onterecht

SCHIEDAM - Gemeenteraadsleden Maarten Reuderink (OuderenPartij Schiedam) en Monique Rotteveel (Lokaal Onafhankelijk Schiedam) hebben gezamenlijk schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W in Schiedam over de beoogde nieuwbouw van woningen in Kethel Tuindorp op de plek waar nu een school staat. De vereiste procedure is volgens de raadsleden niet gevolgd. Dan heeft het college helemaal geen vrijheid om die bouwplannen door te voeren, maar de gemeente brengt wel met stelligheid naar buiten dat er op die plek nieuwbouw zal plaatsvinden. Je kunt de vragen hieronder integraal lezen.

"Zoals u weet, hebben de OuderenPartij Schiedam, LOS en de PvdA vragen gesteld over de plannen met het schoolgebouw aan de Iepenlaan 45. Het blijkt dat de toegezegde Wensen en  Bedenkingenprocedure uit 2011 nooit is gevolgd.

Zoals wij ook in die vragen stellen, kunt u zonder dat u die toezegging uit 2011 bent nagekomen, helemaal niet besluiten om op de Iepenlaan 45 nieuwbouw te realiseren.

In een artikel over de sloop van het schoolgebouw aan de Iepenlaan 45 schrijft de journalist Sandra Don van het AD op 9 januari letterlijk:  Volgens een woordvoerder van de gemeente is er geen discussie mogelijk over de bestemming van het pand. ,,Het college heeft besloten dat de herontwikkeling op de Iepenlaan is gericht op woningbouw in het bestaande pand, dan wel sloop en nieuwbouw."

Wij hebben geen reden om aan te nemen, dat mevrouw Don dit uit haar duim zuigt en gaan er dus vanuit dat dit daadwerkelijk zo tegen haar is gezegd. Een door het college veel aangeprezen methode om gewoon even te bellen of te mailen hoe dat zit, werd door het door mij gemailde collegelid afgewimpeld met de mededeling dat hij zich niet voor mijn / ons karretje liet spannen. Het lijkt ons amper een toepasselijke reactie, maar het zorgt er in ieder geval voor dat we nu alsnog schriftelijke vragen stellen 

Bent u het met ons eens dat dit college zich aan de geldende procedures en aan zijn toezeggingen (ook die van voorgaande colleges) moet houden?

Bent u het met ons eens dat de toezegging uit 2011 nog niet is nagekomen?

Bent u het met ons eens dat u zonder het nakomen van de toezegging uit 2011 niet de vrije hand hebt om welke plannen dan ook voor de Iepenlaan 45 te realiseren?

Kunt u aangeven wat de beweegredenen van bovengenoemde woordvoerder van de gemeente zijn geweest om dan toch zijn uitspraak over de Iepenlaan 45 te doen?

Kunt u aangeven hoe het college het door deze woordvoerder geschetste beeld gaat corrigeren?

Vind u het correct dat een woordvoerder van de gemeente uitspraken doet zoals “er is geen discussie mogelijk?”

Bent u het met ons eens dat het de geloofwaardigheid van de Gemeente Schiedam in het algemeen ten goede komt als woordvoerders van de gemeente zich aan de feiten houden?

Met vriendelijke groeten,

Maarten Reuderink, Monique Rotteveel"

Foto: de voormalige Martinusschool, nu hebben meerdere kunstenaars er hun atelier

 

 

 

12-01-2021