Stichting de Kethellappers organiseert Koningsdag in Kethel

Stichting de Kethellappers organiseert Koningsdag in Kethel

SCHIEDAM - Stichting de Kethellappers bekommert zich dit jaar over de organisatie van Koningsdag in Kethel Schiedam. Na de jaarlijkse organisatie van het Oogstfeest in Schiedam, breiden de Kethellappers hun activiteiten uit naar meer evenementen in Kethel.

Kethel zal op donderdag 27 april 2023 omgetoverd worden tot een oranjedorp. Het evenement bestaat uit twee delen: de Vrijmarkt en het evenementenplein. 

Vrijmarkt
Vanaf 00:00 uur op 27 april mogen er kleedjes gelegd worden! Om 07:00 zal de Vrijmarkt openen en kan een ieder zijn gebruikte artikelen verkopen.

Evenementenplein
Voor de deur van café het Hoefijzer en restaurant Haifa aan de Schiedamseweg zal een groot podium worden gebouwd. Het evenementenplein is vanaf 10:00 uur geopend. Er is een dagvullend entertainmentprogramma voor jong en oud. Zo start het programma met Shantykoor Stuurloos. Clown Jopie zal een show geven. Er komen Nederlandstalige zangers als Bob Offenberg optreden. Ook zal de band Anderkovver op het podium staan en covers ten gehore brengen.

Er is een springkussen. Het blusspel van de Brandweer kan worden gespeeld. Shaun het Schaap zal ook aanwezig zijn. Het programma kun je zien in de afbeeldingengalerij onder het artikel. Daar kun je ook zien waar de kleedjes geplaatst mogen worden. 

Op het evenementenplein zal een ruime bar staan waar je onder het genot van een drankje en hapje van de BBQ kunt genieten.  

In dit artikel lees je over de aubade in de Dorpskerk in Kethel:
Traditiegetrouw trapt Koningsdag Schiedam af met aubade in Kethel

Lees ook over eerdere activiteiten van de Kethellappers: Volop muziek en gezelligheid in tent op Oogstfeest Kethel

Foto boven het artikel: het podium op de Schiedamseweg staat al klaar voor de als vanouds viering van Koningsdag in Kethel morgen op Koningsdag (foto gemaakt op dinsdagmiddag 25 april 2023)

Foto onder: Koningsdag 2022 in Kethel, fragment uit video door Jan Willem de Boer van JW TV, je kunt de hele video hieronder zien

kon2

N.B. dit is een update van ons artikel van 11-4-2023

afbeelding
afbeelding
afbeelding

26-04-2023