'Het kan altijd beter'

Buurtteam Oost zet zich in voor een betere wijk

Buurtteam Oost zet zich in voor een betere wijk

SCHIEDAM - Zaterdagochtend hield het Buurtteam Oost een activiteit waarbij gewerkt werd aan een mozaïektafel. Onder leiding van Marian Weeda (atelier Stukje bij Beetje) gingen de buren hiermee aan de slag. Ook de sociale sofa is al een succes. Mensen ontmoeten elkaar en dat is goed voor de sociale contacten.

Veel bewoners in Schiedam Oost zijn trots op hun wijk ondanks de grote problemen zoals vervuiling en overbewoning. Opgeven is geen optie , aldus Marian.

Annie de Jong doet al lang mee met het Buurtteam Oost. Zij vertelt dat de wijk langzaam opknapt, maar er zijn ook nog wat minpunten. Zo zou zij graag zien dat de Rotterdamsedijk wordt opgeknapt. Het is een gemengde wijk en het is lastig mensen te bereiken die geen Nederlands spreken.

Suzanne is het nichtje van Marian Weeda. Zij is hier opgegroeid maar woont al jaren in Australië. Jan Willem vroeg haar naar het verschil tussen beide landen. Het klimaat is een stuk warmer maar de sociale contacten zijn daar een stuk minder. Dat komt vooral om dat veel huizen apart staan.

Video: JW TV Schiedam

 

09-06-2024