Stuk van Slimme Watering en Scheepvaartweg en de tramkeerlus gaan op de schop

Stuk  van Slimme Watering en Scheepvaartweg en de tramkeerlus gaan op de schop

De gemeente gaat de Slimme Watering en de openbare ruimte ter hoogte van de keerlus van de tram herinrichten. Dat begint in het derde kwartaal van dit jaar en duurt ongeveer zes maanden.

door Gert Struijs (tekst en foto's)

De rondweg van Schiedam Noord heeft verschillende namen waaronder Slimme Watering en Scheepvaartweg. Het stuk van de rondweg tussen de Kasteelweg (daar heet de rondweg Scheepvaartweg) en de buurt De Akkers (daar heet de rondweg Slimme Watering) is verzakt en moet worden opgehoogd. Op dit stuk bevindt zich het eindpunt/beginpunt van de tram en de keerlus voor de tram. 

Naast de ophoging worden enkele verbeteringen doorgevoerd, zo laat de gemeente weten, zoals de verkeersveiligheid op de rondweg (betere oversteekmogelijkheid fietsers en voetgangers; aanleg dubbel fietspad tussen Harreweg en de Velden), het vervangen van rioolaansluitingen en het vergroenen van het gebied (onder meer beplanting die gunstig is voor bijen). De RET maakt van de gelegenheid gebruik het tramspoor te vervangen. De halte Harreweg (dat is het eindpunt/beginpunt van de lijn) zal bovendien opnieuw ingericht worden. De tramhalte wordt beter bereikbaar voor mindervaliden en slechtzienden. De bushalte wordt verbreed. 

Er zal in genoemd half jaar ongeveer drie maanden geen tramvervoer mogelijk zijn van en naar de tramhaltes Boeier en Harreweg. Het reizen met de bus is wel naar alle haltes mogelijk gedurende de werkzaamheden. 

keerlusgert1

15-02-2021