Sun van Dijk wint Joke Smit aanmoedingsprijs

Sun van Dijk wint Joke Smit aanmoedingsprijs

SCHIEDAM - Oud-raadslid Sun van Dijk uit Schiedam is de winnaar van de Joke Smit Aanmoedigingsprijs vrouwenemancipatie 2021 en heeft de prijs zojuist ontvangen uit handen van minister Robbert Dijkgraaf.

De Aanmoedigingsprijs vrouwenemancipatie wordt eenmaal in de twee jaar door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap toegekend aan een persoon of organisatie die zich op inspirerende wijze inzet of recent heeft ingezet ter verbetering van de positie van vrouwen of meisjes in de Nederlandse samenleving. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1.000. Genomineerd waren Sun van Dijk, Devika Partiman en Saskia Stoker.

Hier lees je meer over de Joke Smit prijzen.

Sun van Dijk werd in Hilversum in het Instituut Beeld & Geluid, waar de uitslag bekend werd gemaakt, begeleid door oud-raadslid Sandra Beenhakker (op de foto onder links) en raadslid Christien Bruggeman (op de foto onder midden). De afgelopen raadsperiode hebben o.a. deze (oud)raadsleden partijoverstijgend de aanpak van huiselijk geweld in het algemeen en geweld tegen vrouwen en meisjes in het speciaal op de kaart gezet in Schiedam. 

Op de foto boven het artikel zie je minister Robbert Dijkgraaf en prijswinnaar Sun van Dijk, geflankeerd door Christien Bruggeman (links) en Sandra Beenhakker (rechts), de (oud)raadsleden overhandigden het door hen geschreven boekje over huiselijk geweld.

drie

20-04-2022