SV Deltasport wint na strafschoppen van gastheer HBSS

VOETBAL - De tweede editie van het Elbert Bijl toernooi van HBSS op Sportpark Harga in Schiedam is wederom een prooi geworden voor SV Deltasport.

Niet zozeer door goed spel van de Vlaardingers maar eerder door verzuim van de Schiedammers was het uiteindelijk de Pattinama-brigade die de cup omhoog mocht houden. Na een voortvarend begin van HBSS zaterdagmiddag met goeie kansen op een voorsprong, waarbij ook wel enig geluk ontbeerde, lukte het de thuisploeg niet om met een voordeel de rust in te gaan.

Na de thee bracht Klepke uit een penalty alsnog de 1-0 op het inmiddels verlichte scorebord maar niet heel veel later was een eigen doelpunt van Spencer de oorzaak van een hernieuwde gelijke stand.

Ongeveer een kwartier voor tijd was het Zimmerman die zijn nieuwe club, tegen één van zijn oude clubs, opnieuw op voorsprong zette. HBSS hoopte op een zege maar een mooie individuele actie en idem doelpunt van een net ingevallen-Deltasport middenvelder zorgde wederom voor een gelijke stand waar na 90 minuten geen verandering meer in kwam.

Strafschoppen moesten de winnaar bepalen en waar de Vlaardingse schutters vier keer feilloos raak schoten, misten bij HBSS Van Bueren en El Harti waardoor de goed leidende scheidsrechter Jung al na vier genomen elfmetertrappen voor de eindzege van Deltasport kon fluiten. Team Pattinama prolongeerde hiermee de toernooiwinst.

Op het andere veld streden Zwarte Pijl en TOGB zaterdag om de troostprijs en na een ruststand van 2-1 in het voordeel van de vierdeklasser TOGB trok uiteindelijk derdeklasser Zwarte Pijl aan het langste eind en won met 2-3.

In de video (start door afbeelding hieronder aan te klikken) door Jan Willem de Boer van JW TV zie je wedstrijdbeelden en een interview met HBSS-trainer Toon Wolters.

Foto geheel boven het artikel: wedstrijdbeeld van de finale op het hoofdveld van HBSS op Sportpark Harga (bron HBSS)