Tafelronde Schiedam brengt 3696 euro bijeen voor Embrace Life

Tafelronde Schiedam brengt 3696 euro bijeen voor Embrace Life

SCHIEDAM - Serviceclub Tafelronde Schiedam heeft vrijdagmiddag deze symbolische cheque overhandigd. De wijnverkoopactie die de club in het najaar hield, heeft een bedrag van 3696 euro opgebracht.

Jaarlijks houdt de serviceclub Tafelronde Schiedam een wijnverkoopactie, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar werd als goed doel gekozen voor de Stichting Embrace Life. Deze in 2019 in Schiedam opgerichte stichting zet zich ervoor in dat cannabis als een normaal geneesmiddel gezien gaat worden.

De missie van deze stichting luidt als volgt: "Zorgen dat cannabis een normale behandeloptie is in de spreekkamer van de arts en in een adequaat en betaalbaar assortiment beschikbaar is in de apotheken, waar het een plek verdient naast alle andere op recept verkrijgbare medicijnen."

Over de doelstelling van de stichting lezen wij op de website van de stichting onder meer: "Embrace Life wil geld inzamelen voor onderzoek naar (zeldzame) kankersoorten. Het eerste onderzoek wat wij mogelijk willen maken betreft de medicinale werking van hennep, oftewel cannabis, onder meer in THC-olie, CBD-olie (het gebruik van andere componenten uit de hennepplant zoals CBG of CBDA) en in voedingssupplementen voor kankerpatiënten." Zie verder:  https://www.embracelife.nl/over-ons/

Op de foto zie je o.a. Olga van Harmelen van Embrace Life die de symbolische cheque in ontvangst neemt van Nard Kreber van de Tafelronde.  "Een totale donatie van 3696 euro, is een fantastisch resultaat. Wij willen iedereen bedanken die wijn besteld heeft of geld gedoneerd heeft en ook dank uitspreken aan allen die hun familie, vrienden en netwerk hebben ingeschakeld", zo spreekt Nard Kreber een dankwoord uit.

Hier lees je meer over de Tafelronde Schiedam
https://www.rt46.nl/

Foto: van links naar rechts op de foto Mellanie Vellekoop, Rob Candeias, Olga van Harmelen, Nard Kreber, Martijn Ritmeester

 

06-02-2021