Tange showt speciale editie 'Schiedam Blue Thermosfles'

Tange showt speciale editie 'Schiedam Blue Thermosfles'

SCHIEDAM - Eerder dit jaar was er al de 'Schiedam Blue Thermosfles', de witte fles met erop in het blauw uitgevoerd werk van Jacques Tange. In de aanloop naar de feestdagen is er ook de speciale editie van de fles, nu met het 'Schiedams blauw' als basiskleur van de fles.

De witte uitvoering van deze roestvrij stalen D-bottle gaat voor 19,95 euro over de toonbank, deze gelimiteerde speciale editie voor vijf euro meer. De prijs blijkt geen probleem te zijn. Jacques Tange heeft nog een dertigtal van de gelimiteerde oplage van 1500 stuks in zijn atelier aan de Schie 50. Ook zijn ze te koop bij wijnhandel Oranje aan de Oranjestraat.

"Het mooie eraan is ook dat er een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat", zo merkt de kunstenaar op, "en momenteel is dat Schiedam aan de Slag". Deze stichting zet zich in voor gezinnen die in armoede leven in onder meer Schiedam Nieuwland (zie verder ons eerdere artikel: https://deschiedammeronline.nl/detail/details/wij-willen-iets-doen-aan-de-menstruatie-armoede)

In het Jenevermuseum aanwezig ter gelegenheid van de presentatie van de Branderswijn 2020 (zie artikel onder deze link https://deschiedammeronline.nl/detail/details/branderswijn-2020-met-bacchus-op-schiedams-blauw ) showt Jacques Tange graag ook de fles die niet voor jenever maar voor water bestemd is. "Maar als je er andere drank in koud wil houden, of denk aan koffie juist warm, kan dat ook", zo vult Tange aan.

Hij heeft wat je noemt drukke dagen, want volgende week zaterdag start er ook een solo-expositie van hem: bij OpenArtExchange aan de Hoogstraat in Schiedam. "Ter ere van zijn 35-jarig jubileum als kunstenaar hebben wij een retrospectief samengesteld uit verschillende periodes in zijn carrière", zegt Joke Bakker van OpenArtExchange. Zie over deze solo-expositie verder ons eerdere artikel:
https://deschiedammeronline.nl/detail/details/expositie-jacques-tange-bij-openartexchange

 

03-12-2020