'Afgeven van hulpgoederen in hotel niet mogelijk, gemeente zoekt naar oplossing'

Tien gezinnen (moeders en kinderen) uit Oekraïne opgevangen in Novotel

Tien gezinnen (moeders en kinderen) uit Oekraïne opgevangen in Novotel

SCHIEDAM - Inwoonster van Schiedam Ilona van Hagen heeft een oproep gedaan voor bruikbare spullen voor tien uit Oekraïne gevluchte gezinnen die sinds gisteravond in het Novotel in Schiedam zijn opgevangen. De oproep werd op social media gedeeld door Schiedammers met netwerk, zoals Annerike van de Water. Het balletje kwam zodoende snel aan het rollen, hetgeen niet zonder resultaat bleef. Zo haakte de winkeliersvereniging van de Nolenslaan razendsnel met een inzamelingsactie in.

"Sinds gisteravond zijn tien gevluchte gezinnen opgevangen in het Novotel in Schiedam (moeders en kinderen). Zij zijn aangekomen zonder enige bagage en hebben alleen de kleding waarin ze aankwamen. Zij hebben spullen nodig", zo lezen wij op social media.

Er zijn toiletartikelen nodig zoals deodorant, shampoo, zeep, tandenborstels, tandpasta, maandverband, tampons, paracetamol en luiers. Ook schone kleding van goede kwaliteit is nodig voor vrouwen en kinderen (jongens en meisjes). Speelgoed voor binnen en buiten is er nodig en knuffels. Ook houdbare etenswaren zijn nodig, zoals oploskoffie, thee, instant soep, chocolade, koek. Er kan niet worden gekookt op de kamers. 

De winkeliersvereniging van de Nolenslaan heeft dankzij hun snelle actie inmiddels speelgoed en toiletartikelen bezorgd bij het Novotel. 

De receptie van Novotel Schiedam bevestigt desgevraagd dat er vluchtelingen uit Oekraïne zijn ondergebracht. De receptioniste mag verder geen uitspraken doen over het aantal. De opvang loopt via de gemeente, zo laat zij ons weten. Wel geeft zij aan overstelpt te zijn met goederen die door Schiedammers voor de vluchtelingen worden gebracht, zodanig dat het niet meer mogelijk is goederen af te geven bij het hotel en dat de gemeente ook daarvoor de partij is die met een oplossing zal komen. 

Afgelopen zaterdag gaf de burgemeester aan in een interview met Jan Willem de Boer voor het verstrekken van de nodige goederen een rol te zien weggelegd voor de Stichting Net Niet Genoeg. De gemeente zou afgelopen maandag mogelijk naar buiten komen met nieuws over de opvang in Schiedam, gisteren was de stand van zaken dat de gemeente mogelijk vandaag een bericht naar buiten zal brengen.

Foto: de vlag van Oekraïne op molen De Walvisch in Schiedam

17-03-2022