SVV-voorzitter Pim Koning: 'Laten we 2020 gauw vergeten'

Trainerswisselingen bij SVV-zaterdag en -zondag

Trainerswisselingen bij SVV-zaterdag en -zondag

VOETBAL - Jan Willem de Boer ging in gesprek met Pim Koning, voorzitter van voetbalclub SVV, en sprak over het reilen en zeilen van een voetbalclub in tijden van coronacrisis. In de video kun je ook enkele zwart-witbeelden zien uit het roemruchte verleden van de rood-groenen. Een mooie club, die ook voor de toekomst behouden moet worden.

"Dat is ook precies de reden dat ik hier voorzitter ben geworden. Dit is een mooie club die behouden moet worden, nu en in de toekomst", zegt voorzitter Pim Koning, die hiervoor voorzitter van Kethel Spaland was en ooit voetbalde bij Hermes-DVS, de overbuurman van SVV op Harga. 

Op initiatief van zondag-trainer Rinus Schrijver werd in goed overleg besloten dat deze onmiddellijk is gestopt als trainer, waarover we eerder berichtten in dit artikel: https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/trainer-svv-zondag-rinus-schrijver-stopt-per-direct

In tijden van corona waarin de clubs inkomsten missen, kun je het een geluk bij een ongeluk noemen dat een trainer tussentijds de club verlaat. "Daarbij hebben wij het geluk dat we Mario Krabbendam, die heeft de benodigde trainerslicentie, in het bestuur hebben en die heeft zich bereid gesteld dit seizoen af te maken als trainer en dat pro Deo", zegt Pim Koning.

Maurice van Ettinger heeft eveneens zijn functies binnen de jeugd en senioren neergelegd. Maurice was onder meer trainer van zaterdag 1. Dat meldde de voorzitter in zijn online oudejaarsrede. Maurice van Ettinger en Tony Lentin waren als duo verantwoordelijk niet alleen voor de zaterdag-selectie maar ook voor de jeugdtraining. "Dat hebben ze erg goed gedaan en we zijn hun daar dankbaar voor. Tony maakt het seizoen met de zaterdagselectie alleen af, en waar nodig - eerst ook maar zien of en wanneer de competitie verder zal gaan - zullen we hem ondersteunen met iemand met de benodigde trainerslicentie. Voor volgend seizoen willen we graag dat Tony zich blijft inzetten voor de jeugd. We zullen voor volgend seizoen ook een nieuwe trainer voor zaterdag-1 zoeken", zo licht Koning toe.

In zijn oudejaarsrede gaf Koning voorts onder meer aan dat Hendrik Offenberg tot het bestuur is toegetreden en dat er druk gekeken wordt voor het plaatsen van trapleuningen voor de nu nog traploze leuningen aan beide zijden aan de buitenkant van het gebouw. Ondanks dat het voetbal stilligt, is er wel weer een aantal nieuwe reclameborden geplaatst.

Pim Koning: "Wij komen binnenkort ondanks de coronamaatregelen met een activiteitenkalender voor 2021. 2021 wordt het jaar van saamhorigheid en loyaliteit waarbij een goede gezondheid voorop staat. Laten wij 2020 gauw vergeten."

Foto boven: fragment uit de video door Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam

Je kunt de video van JW TV op YouTube zien door op de afbeelding hieronder te klikken


04-01-2021