Twee DWS-meiden winnen met Nederlands team brons op EK in Praag

Twee DWS-meiden winnen met Nederlands team brons op EK in Praag

HANDBAL - Stacey de Vries (15) en Britt Voorwald (15) van DWS hebben met het Nederlands team (onder 16) een bronzen medaille gewonnen op het Europees Kampioenschap beachhandbal in Praag. Britt werd bij de onder zestien uitgeroepen tot de beste verdedigster van Europa.

Het Nederlands team zat in de poule bij Bulgarije, Noorwegen, Frankrijk en Duitsland. Nederland werd na spannende wedstrijden, die een aantal malen via shootouts moesten worden beslist,  poulewinnaar. Daarop volgde de kruisfinale tegen Polen. Ook deze werd gewonnen. Helaas verloren de Nederlandse dames onder zestien de halve finale met 2-0 van Hongarije. De wedstrijd om het brons ging tegen Oekraïne. Daarin bleek Nederland met 2-0 de sterkste. 

Ook bij de heren onder zestien was Nederland met een DWS-speler, Thijs van der Kooij, vertegenwoordigd. Het Nederlandse jongensteam haalde het podium niet, maar deed in Praag veel ervaring op.

Hier lees je eerdere artikelen over beachhandbal:
Twee meiden DWS in Oranjeselectie beachhandbal

Beelden van beachhandbal DWS Heren tegen het Nederlands team

Nationaal team beachhandbal oefent in Schiedam tegen DWS

Foto: het Nederlands team met staf, Britt Voorwald staat op de eerste rij, de eerste speelster vanaf links, Stacey de Vries staat op de tweede rij, de tweede speelster vanaf rechts, foto door Ron Voorwald

14-07-2022