Twee Schiedamse raadsleden DENK op kieslijst voor Tweede Kamer

Twee Schiedamse raadsleden DENK op kieslijst voor Tweede Kamer

SCHIEDAM - Twee gemeenteraadsleden van DENK Schiedam staan op de landelijke lijst met kandidaten voor de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer, te weten fractievoorzitter Doğukan Ergin en Gürcü Polat-Işıktaş.

Politieke partij DENK heeft tijdens haar algemene ledenvergadering haar kandidatenlijst voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer bekendgemaakt. Naast Tunahan Kuzu (voormalig leerling Stedelijk Gymnasium Schiedam) staan ook de fractievoorzitter van DENK Schiedam, Doğukan Ergin, en Schiedams gemeenteraadslid Gürcü Polat-Işıktaş op de kandidatenlijst.

Gürcü Polat-Işıktaş (foto) staat op nummer 10 op de kandidatenlijst van DENK.  "Ik wil ook vrouwen activeren om hun plek op te eisen in de politiek",  aldus Gürcü Polat-Işıktaş.

Doğukan Ergin, de Schiedamse fractievoorzitter staat op nummer 12. "Als gemeenteraadslid heb ik gezien hoe belangrijk het is dat de overheid pal naast de burger staat. Steeds vaker betrappen wij overheden op ongekend onrecht in de richting van haar burgers, zo ook bij de Belastingdienst. Als Tweede Kamerlid wil ik mij gaan richten op het controleren en terechtwijzen van overheden op gedrag wat tegen onze rechtstatelijke
principes indruist", aldus Doğukan Ergin.

Op dit moment heeft DENK drie zetels in de Tweede Kamer: Tunahan Kuzu (Rotterdam), Selçuk Öztürk (Roermond) en Farid Azarkan (Culemborg). De partij werd in haar activiteiten in de landelijke politiek het afgelopen jaar geplaagd door onderlinge onenigheid. Als je van het huidige aantal zetels uitgaat staan de Schiedamse raadsleden niet op een verkiesbare plaats, tenzij zij voldoende voorkeursstemmen weten te bemachtigen. 

Lees ook ons eerdere artikel over de kandidatuur van wethouder Fahid Minhas (VVD) voor de Tweede Kamer:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/wethouder-fahid-minhas-in-de-race-voor-tweede-kamer

Bron foto: website gemeente Schiedam

19-12-2020