"Wij zullen deze locatie moeten verlaten in verband met nieuwbouw"

Tweede editie Groenfestival leerzaam

Tweede editie Groenfestival leerzaam

SCHIEDAM - Afgelopen zaterdag was er de tweede editie van het Groenfestival. Achter station Schiedam Centrum ligt de buurtwerkplaats De Buren. Directeur is Joost Krop. Op de vraag van Jan Willem hoelang zij hier nog zitten was, Joost duidelijk. Wij moeten hier 2025 weg. Het probleem is om een nieuwe locatie te vinden.

Het accent van de buurtwerkplaats is gericht op Schiedam Oost. Het einddoel van de werkplaats is om de stad leuker te maken. De buurtwerkplaats werkt samen met Oost Pact Door. Door samen met andere mensen dingen te doen en te maken is dat goed voor de saamhorigheid en verbinding tussen bewoners en andere organisaties.

Het Groenfestival staat in het teken van groen en duurzaamheid. Zo worden er boombakken gemaakt zoals deze op het Stadserf staan. Ook is er een groenmarkt. Bijzonder is de iepenman. Er worden van Schiedamse iepen planken gezaagd die ook weer een duurzame bestemming krijgen. De buurtwerkplaats De Buren is een soort wijkbedrijf waarbij mensen uit de stad dingen maken voor de stad.

Video: JW TV Schiedam

 

05-06-2024