Inclusief uitstapje naar De Boshoek

'Uit Vogelen' op het NME-centrum

'Uit Vogelen' op het NME-centrum

SCHIEDAM - Vogels zijn bijzondere dieren. Ze hebben iets wat andere dieren niet hebben. Wat dat is, leren kinderen van groep 6 tijdens de excursie 'Uit Vogelen' op het NME-centrum aan de Harreweg 10-12. Aan de les, die in februari wordt gegeven, doen 13 groepen mee.

Leerlingen van CON De Wereldschool en El Furkan hebben al meegedaan aan de excursie. Zij weten nu wat een vogel een vogel maakt, hoe je een pimpelmees herkent, welk geluid de grote bonte specht maakt en nog véél meer. Door een microscoop hebben de leerlingen muizenbotjes bekeken, die in uilenbraakballen zitten. Rondom het NME-centrum zijn ganzen, meeuwen, meerkoeten en halsbandparkieten gezien. 

Een fazant en een kerkuil aaien
Dit jaar is ook een uitstapje naar natuurcentrum De Boshoek in de excursie opgenomen. Het gebouw ligt op vijf minuten loopafstand van het NME-centrum, verscholen tussen de bomen, aan het Bospad 3. In De Boshoek zijn allerlei soorten opgezette vogels in hun nagebouwde natuurlijke omgeving te bewonderen. De kinderen mochten een opgezette fazant en een opgezette kerkuil aaien om te voelen hoe zacht de veren zijn. Maar andere opgezette dieren, zoals een vos en een woelrat, trokken ook de aandacht.

Goed zorgen voor de natuur
“Jullie zijn allemaal een beetje meer natuurbeschermer geworden, nu je over vogels hebt geleerd”, zei juf Manja aan het einde van de les. En ze gaf de kinderen mee: “Als je goed zorgt voor de natuur, zorg je ook goed voor jezelf.”

Foto: het diorama van De Boshoek in Schiedam

14-02-2022