Univé heeft de premies van haar zorgverzekeringen voor 2024 vastgesteld

Univé maakt zorgpremies bekend

Univé maakt zorgpremies bekend

REGIO - Het premiebedrag van Zorg Geregeld, Univé’s naturapolis en meest gekozen zorgverzekering, stijgt beperkt met €5 per maand naar €147,30. Daarmee weet de coöperatie de premiestijging te beperken.

Nu 2023 opnieuw een jaar bleek waarin het leven op vele vlakken duurder werd, zijn we blij dat we de stijging van de zorgpremies voor 2024 zo klein mogelijk kunnen houden. Bovendien krijgen leden van Univé voor dat bedrag meer dan alleen een verzekering,’ zegt Ron Bavelaar, voorzitter Raad van Bestuur Coöperatie Univé.

Goede buur
Als coöperatie zonder winstoogmerk stelt Univé de behoefte van haar leden centraal. ‘Met onze ruim honderd winkels met eigen adviseurs is coöperatie Univé de enige zorgverzekeraar die altijd in de buurt is. En daarin investeert. Want we ondersteunen als een goede buur op allerlei plekken in Nederland initiatieven om onze leden en hun buurt gezond en fit te laten leven,’ vertelt Bavelaar. Als voorbeeld noemt hij speeltuinen en sportactiviteiten in de buurt. Maar ook met BuurtAED’s en reanimatietrainingen, waarmee buren elkaar kunnen helpen als het nodig is. Tot slot biedt Univé met de zogenoemde Zorg Extra’s meer dan de zorgverzekering. Deze aanvullende diensten voor zorgverzekerde leden zijn bovendien meestal gratis.

Gezondheidsrisico’s voorkomen
Het welzijn van onze leden is belangrijk voor ons als ledenorganisatie. We willen hen zoveel mogelijk helpen aan een gezonde leefstijl om gezondheidsrisico’s te voorkomen. Bijvoorbeeld met gratis Preventie- en Zorghulp,’ vertelt Bavelaar. Zo helpt de Zorghulp leden bij vragen voor, tijdens en na behandeling. Bijvoorbeeld door het beantwoorden van vragen, het zoeken naar de juiste specialist en door te helpen met wachtlijstbemiddeling of een second opinion. Daarmee helpen we onze leden om zich zekerder te voelen over hun gezondheid,” benadrukt Bavelaar.

Foto:
pers@unive.nl
Sylke Koerkamp
Perswoordvoerder

10-11-2023