Van de Plantage beland je onverwacht in mysterieuze bar

Van de Plantage beland je onverwacht in mysterieuze bar

SCHIEDAM - Vandaag vond de eerste dag van het tweedaagse gratis toegankelijke festival Proef! de Plantage plaats. Een van de stands waar je een drankje kunt kopen is die van ginmerk Loopuyt. Een aantal op het terras voor deze stand zittende bezoekers werd door Jack Kerklaan verrast met een uitnodiging om mee te gaan voor een bezoek aan de 'speakeasy' van het ginmerk.

door Jan Schrijver (foto's door Louise Melchers)

Speakeasy is een Engelse aanduiding voor een gelegenheid waar illegaal alcoholische drank werd verkocht (zie deze Wikipediapagina). De speakeasy bevindt zich in het voormalige pakhuis 'De Molukken' aan de Tuinlaan (park de Plantage, het oudste stadspark van Schiedam, is gelegen tussen enerzijds de Lange Nieuwstraat en anderzijds de Tuinlaan). 

De als 'peaky blinder' geklede Jack Kerklaan vertelt er op zijn unieke cabareteske manier van alles over, waarna hij uiteindelijk het geheim onthult op welke geheimzinnige manier de speakeasy te betreden is. De daad wordt bij het woord gevat door de verborgen ingang met hulp van de deelnemers te openen en het gezelschap gaat dan de bar binnen, waarna het nog lang niet gedaan is met de onthullingen. Verder vertellen we er niets over, want het zou zo maar kunnen dat Jack je morgen op het terras van Proef! de Plantage uitnodigt om met hem mee te gaan op zoek naar de speakeasy...

Lees ook:
Jack Kerklaan: 'We zitten straks met verloren generatie halvabeten en analfabeten'
Loopuyt gegadigde voor opzet non-alcoholische cocktailbars in Brunei

jack3

24-06-2023