Van Stigt Thans wordt weer Damclub Schiedam

Van Stigt Thans wordt weer Damclub Schiedam

SCHIEDAM (Dammen) - Op 1 juli 2024 is een einde gekomen aan de sponsoring van Damclub Schiedam door Van Stigt Thans Assurantiën. De sponsor heeft laten weten dat de samenwerking beëindigd moet worden als gevolg van de verkoop van het assurantiekantoor.

Damclub Schiedam is in 1931 opgericht en heeft in het jaar 2000 de naamswijziging ondergaan naar Damvereniging Van Stigt Thans. Vanaf 1999 tot aan 2024 is Van Stigt Thans Assurantiën 25 jaar lang de belangrijkste sponsor geweest. Vooral dankzij deze sponsoring heeft de damvereniging grote successen geboekt en Schiedam een prominente plek gegeven op de Nederlandse damkaart. In deze periode werd de club een begrip in de damwereld en behoorde het tot de absolute top van het Nederlandse dammen. Dit heeft geresulteerd in 6 landstitels en nog eens 11 keer een erepodiumplaats met zilver of brons.
"Dit zijn indrukwekkende resultaten waar dammend Schiedam trots op kan zijn en waar de leden van de vereniging zeer dankbaar voor zijn. Het is een zeldzaamheid dat een sponsorsamenwerking zo duurzaam en stabiel kan zijn", aldus het bestuur van de club. 

De nieuwe situatie heeft ertoe geleid dat de vereniging weer haar oorspronkelijke naam zal gaan voeren. "Met dank aan Jan van Stigt Thans, voormalig eigenaar van Van Stigt Thans Assurantiën, voor deze mooie jaren!", zo besluit het bestuur van Damclub Schiedam zijn persbericht over de naamswijziging.

Foto: Jan van Stigt Thans (vijfde van rechts) tussen een aantal dammers van de club (foto uit dit eerdere artikel)

09-07-2024