Close, tedere en aangrijpende film over vriendschap en verantwoordelijkheid

Maandelijkse film- & filosofieavond in Wenneker Cinema

Maandelijkse film- & filosofieavond in Wenneker Cinema

SCHIEDAM - Het is vanavond weer tijd voor Film & Filosofie in het fllmhuis Wenneker Cinema. De film Close wordt vertoond en zal vanavond ingeleid worden door Marieke Vughts, filosofiestudente aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Maandelijks vertoont Wenneker Cinema een film die een medewerker van de wijsgerige faculteit van de EUR inleidt. Vanavond is dat de veelgeprezen film Close, een film over de vriendschap tussen Leo en Remi.

Leo en Remi, 13, zijn vrienden zo lang ze zich kunnen herinneren. De vriendschap is vrolijk, intens en bovenal onafscheidelijk. Toch lijkt een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis genoeg om hen uit elkaar te drijven. Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot de moeder van Remi. Lukas Dhont maakte met Close een tedere en aangrijpende film over vriendschap en verantwoordelijkheid. Met zijn tweede film won regisseur Lukas Dhont (Girl) de prestigieuze Grand Prix van het Film Festival Cannes 2022.

Kaarten voor dit evenement kosten slechts vijf euro en zijn te bestellen via de website van het filmhuis of te koop aan de kassa.

 

31-10-2023