Opschaling IC-bedden nodig naar 1450 en daarom afschaling reguliere zorg

Vandaag bijna 10.000 positieve tests, waarvan 17 van Schiedammers

Vandaag bijna 10.000 positieve tests, waarvan 17 van Schiedammers

SCHIEDAM - Het RIVM meldt vandaag een dagtotaal van 9872 positieve coronatests. Dat zijn ruim dertienhonderd postieve tests minder dan de 11212 van gisteren. Vandaag meldt het RIVM 17 positief geteste Schiedammers (gisteren 29) en 21 positief geteste Vlaardingers (gisteren 31).

Volgens cijfers van de Stichting NICE liggen er vandaag  2658 coronapatiënten (inclusief degenen met verdenking op corona) in het ziekenhuis, van wie 603 op de intensive care. Gisteren waren dit er 2654, van wie 613 op de IC. Er worden vandaag geen nieuwe ziekenhuisopnames van Schiedamse en Vlaardingse coronapatiënten gemeld.

Het aantal overleden coronapatiënten dat vandaag gemeld wordt door het RIVM is 114 (gisteren 28), onder wie geen Schiedamse en Vlaardingse patiënten.

Onder deze link lees je ons artikel van gisteren over de coronacijfers:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/vandaag-ruim-11-duizend-nieuwe-besmettingen-tegen-gisteren-ruim-13-duizend

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft vandaag in een persbericht laten weten dat het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) minister Tamara van Ark van Medische Zorg en Sport (MZS) heeft laten weten extra maatregelen te nemen om de acute en kritiek planbare zorg in de komende weken te waarborgen. 
"Het LNAZ neemt samen met de betrokken partijen de volgende maatregelen om de acute en kritiek planbare zorg in de komende weken te waarborgen.
1. Voorbereiding verdere opschaling IC-bedden naar 1450
2. Staken van alle planbare reguliere zorg (in ziekenhuizen en zelfstandige klinieken) om zo personeel vrij te spelen in de rest van de zorg
3. Patiënten weer naar Duitsland verplaatsen"

22-12-2020