Ook boetes voor bierdrinkers

Vijf personen krijgen op Van Haarenlaan een avondklokboete

Vijf personen krijgen op Van Haarenlaan een avondklokboete

SCHIEDAM - Aan de Burgemeester van Haarenlaan werden door de politie vanavond bij controles vijf personen bekeurd die zich niet aan de avondklok hielden.

Dat meldt Izak van der Vliet, wijkagent in Schiedam Nieuwland, aan het einde van zijn middag/avonddienst.

Op social media noemt hij enkele voorvallen uit zijn dienst. Vanmiddag aan het begin van zijn dienst is er een boete voor iemand die in de hal van metrostation Parkweg alcohol houdende drank tot zich neemt. "Alcohol op je gemak nuttigen in de hal van het metrostation? Duur biertje!!!", zo meldt hij. Even voor acht uur vanavond is er opnieuw bier in het spel. Aan de Burgemeester van Haarenlaan schrijf hij een proces-verbaal uit voor het op straat nuttigen van deze alcohol houdende drank.

Om even na achten komt er een melding binnen van een niet afgesloten fiets tegen een lantaarnpaal geparkeerd in de Louis Raemaekersstraat. Na controle bleek deze fiets niet geregistreerd te staan als gestolen. Het team Toezicht & Handhaving van de gemeente Schiedam heeft op verzoek van de politie de fiets meteen verwijderd en daarmee veiliggesteld.

In de Meesterstraat in Schiedam Nieuwland worden bij preventief fouilleren enkele plastic zakjes met inhoud, vermoedelijk harddrugs, bij een persoon aangetroffen. Deze zakjes met inhoud zijn in beslag genomen. De aanleiding voor de controle is, dat de desbetreffende persoon zonder verlichting fietst. Daarvoor heeft deze al eerder een waarschuwing gekregen. Nu levert het de verlichtingsloze fietser een bekeuring op. 

Afbeelding: bron instagram Izak van der Vliet, Politie Schiedam

fiets

04-02-2021