Voedselbank voor huisdieren is op zoek naar nieuw (gratis) onderkomen

Voedselbank voor huisdieren is op zoek naar nieuw (gratis) onderkomen

SCHIEDAM - Maria Lambregts, van de Stichting Dierenvoedselhulp Schiedam, is op zoek naar een nieuw (gratis) onderkomen voor de door haar gerunde voedselbank voor huisdieren. Op de huidige locatie is de voedselbank uit zijn jasje gegroeid. 

door Jan Willem de Boer (video-reportage)



Vorig jaar april meldden wij dat Maria het gebrek aan een dergelijke voedselbank in Schiedam ging invullen. Corona had de situatie verergerd dat mensen die het financieel moeilijk hebben in onze stad ook moeite hebben hun huisdieren te voeden. Dan hebben we het niet alleen over de huisdieren hond en kat, maar ook over dieren als hamsters, cavia's en konijnen, en niet te vergeten de vogels van allerlei pluimage.

De initiatiefneemster van Stichting Dierenvoedselhulp Schiedam is dringend op zoek naar een nieuwe ruimte, waar opslag en uitgifte op één plek kan worden uitgevoerd. Sinds de aanvang vorig jaar april woont deze voedselbank gratis in bij kringloopwinkel “De Molen” aan de Sint Liduinastraat 56b. 

"Daar doen we op 4 vierkante meter eenmaal per maan de uitgifte. We begonnen met 20 emmers. We groeien echter uit ons jasje. Nu hebben we elke keer wel 80 emmers met voer. De kringloopwinkel krijgt op deze manier last van ons en dat is de bedoeling niet. Dus we zijn op zoek naar een alternatief. Je kunt aan diverse mogelijkheden denken: een kleine loods, een garage, een pandje dat leeg staat. Het kan ook een terrein zijn met een waterdichte container erop. We zoeken iemand met een groot hart die ons gratis onderdak wil verschaffen. Wellicht helpt het dat we een ambi-certificering hebben", zo is de oproep van Maria Lambregts. 

Je kunt Maria Lambregts o.m. via de website  van de stichting bereiken.

Lees hier het artikel van vorig jaar over de start van de voedselbank voor huisdieren:
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/schiedam-krijgt-een-dierenvoedselbank


15-02-2022