Huis te koop in de 'leukste wijk van Rotterdam'

Voor 1,4 miljoen euro kun je gaan wonen aan de parel van Schiedam

Voor 1,4 miljoen euro kun je gaan wonen aan de parel van Schiedam

SCHIEDAM - "Schiedam wordt ook wel 'de leukste wijk van Rotterdam' genoemd. Grachtenpand in Schiedam te koop", zo prijst de eigenaar zijn pand op de Lange Haven 131 in Schiedam aan. Vraagprijs 1.400.000 euro.

Je krijgt voor deze 1,4 miljoen euro een rijksmonument van drie verdiepingen met een totaal woonoppervlakte van 645 vierkante meter. 

"Dit riante patriciërshuis ligt in de luwte maar prominent aan de zogeheten ‘parel van Schiedam’. De gracht is onlangs door de gemeente voor vele miljoenen in oude luister hersteld en kan zich meten met vergelijkbare grachtengordels in Delft en Amsterdam. Het rijke gedistilleerd verleden – het monument dateert uit de ‘Gouden’ achttiende eeuw in Schiedam – is nog tastbaar aanwezig", zo lezen wij op Funda (zie verder https://www.funda.nl/koop/schiedam/huis-41123013-lange-haven-131/) 

Het pand stamt uit het eerste deel van de 18 eeuw. Vanaf 1896 wordt er door M.C.M. de Groot het Volkshuis gevestigd, waarin cursussen, lezingen, concerten e.d. worden gegeven. In 1917 schenkt De Groot het pand aan de gemeente Schiedam op voorwaarde dat er een bibliotheek wordt gevestigd. Die komt tot stand en begint in 1920. Bibliotheek Schiedam viert dit jaar het honderdjarig bestaan; de bibliotheek is nu gevestigd in de Korenbeurs, verderop aan de Lange Haven. 

Op de foto hieronder zie je het te koop staande pand (het tweede pand op de foto) en achteraan na het bruggetje de Korenbeurs waar de bibliotheek nu is gevestigd (foto door Jan Schrijver)

langehaven131

07-12-2020