Deze week in de SodaFabriek Schiedam

Voor jong en oud: retro computergames spelen

Voor jong en oud: retro computergames spelen

SCHIEDAM - Deze week kun je oude computerspelletjes spelen in de SodaFabriek in Schiedam. Er zijn verschillende retro (spel)computers geplaatst en er zijn computerspellen aanwezig die er vroeger op werden gespeeld en ook nu nog op kunnen worden gespeeld.

Wellicht heb je vroeger nog op een televisie met zo'n dikke beeldbuis en een grote tuut vanachter computerspellen gespeeld en wil je het nu herbeleven. Of mogelijk was dat van ver voor je tijd, maar wil je nu ervaren hoe spelletjes er toen uit zagen en hoe je ze kunt spelen? Je kunt komen kijken naar de diverse opstellingen en/of zelf spellen spelen. Je kunt niet alleen spellen spelen op de retro-spelcomputers die er zijn, maar ook via projecties door beamers. 

Bezoekers mogen ook hun eigen toetsenbord, koptelefoon, console, games of wat ze ook bezitten op spelletjesgebied meenemen. 

"Ik heb computers en spelcomputers vanaf 1982 tot heden verzameld. In mijn verzameling heb ik ook een brede selecties games. Ik probeer iedereen die in het verleden games heeft gespeeld, dit stukje van zijn of haar jeugd te laten herbeleven, met hopelijk ieders eerste spelcomputer. En het is ook altijd leuk om weer andere computers en games te proberen", zegt organisator Ryan Langerak. 

De openingstijden zijn van 26 tot en met 30 juli van 12.00 uur tot 20.00 uur. Deelnemers van alle leeftijden zijn welkom. Ryan Langerak schat in dat de meeste bezoekers een leeftijd hebben die tussen de 6 en 60 jaar ligt. Je kunt gewoon binnenlopen in de SodaFabriek, aan de Makkersstraat 11 in Schiedam (de Makkersstraat is een zijstraatje van de Tuinlaan). De toegang is 5 euro per persoon per dag. Een ticket kun je eenmaal binnen bij Ryan kopen. Als je alvast kaartjes wilt bestellen dan kan dat per e-mail: virtualrealityvcr@gmail.com

Lees ook:
De Schiedammer komt binnen bij VR-VCR in de SodaFabriek; Ryan Langerak
'Oudere technologie verbinden met moderne wereld'

De Schiedammer komt binnen bij de SodaFabriek Schiedam
'Creatieven ontdekken dat een rauw en onaf gebouw inspireert'

Foto boven: enkele van de in de SodaFabriek opgestelde (spel)computercombinaties (foto door Ryan AKA Chloe Langerak)

25-07-2023