Voor paal staan op de Warande

Voor paal staan op de Warande

SCHIEDAM - De bewoners van deze woning (in een voormalig schoolgebouw) aan de Warande in Schiedam zijn niet blij met het door de gemeente geplaatste paaltje net vóór de inrit naar hun pad dat naar hun garage leidt.

p3

Het paaltje werd in de eerste helft van november 2020 geplaatst. "Hoe wij nog kunnen parkeren op eigen terrein is de vraag. Wij hebben alles keurig volgens de regels gedaan en hebben een inritje gekregen van 3 meter breed. Er zijn ook mensen die inritten van wel 5 meter of meer hebben, ja die hebben dan geen probleem als er een paaltje net voor hun inrit komt te staan", zo lieten de bewoners ons toen in november weten. Ze gaven ons toen ook aan er goede hoop op te hebben dat de gemeente, bij het zien van de situatie, het paaltje anders zou neerzetten. 

p2

We zijn nu bijna drie maanden verder en het paaltje staat nog steeds op dezelfde plek. "We komen niet verder bij de gemeente dan een allervriendelijkste telefoniste. We worden niet teruggebeld. Onze e-mail wordt niet beantwoord. We voelen ons als burger niet goed behandeld als we iets simpels als een goede inrit/uitrit willen regelen", zo tonen de bewoners zich inmiddels minder geduldig. 

Inmiddels hebben wij poolshoogte genomen. Het lijkt ons inderdaad niet echt gemakkelijk om met een middenklasse auto vanaf de smalle weghelft op de Warande (het stuk dat loopt van de BK Laan naar de Schoolstraat, aan de kant van de basisschool) om het paaltje heen de uitrit op te draaien. En dat al helemaal niet als er auto's achter je staan te dringen en dat gebeurt daar nogal eens als de school aangaat of uitgaat. Het hangt er bovendien vanaf hoe er in het parkeervak voor hun huis geparkeerd is. "Meestal staan ze zo. Dus dan kan je er niet uit of in", schrijven de bewoners bij de foto hieronder.

voorbeeldwarande

01-02-2021