Vrijwilligers hengelsportvereniging leggen bruggen neer

Vrijwilligers hengelsportvereniging leggen bruggen neer

SCHIEDAM - De visplekken in het Prinses Beatrixpark in Schiedam zijn in opdracht van de gemeente Schiedam verbeterd door Irado. Ook de vrijwilligers van de hengelsportvereniging HSV Schiedam en Omstreken hebben bijgedragen aan de verbeteringen.

Door Irado is onder meer grind op de visstekken aangebracht en zijn op sommige plekken bijvoorbeeld met houtsnippers paadjes naar de stekken gemaakt.

Vanmiddag waren vrijwilligers van de hengelsportvereniging HSV Schiedam en Omstreken bruggetjes aan het leggen over sloten, zodat de verbeterde visplekken via de paadjes nog beter bereikbaar zijn.

Op de foto's (geheel boven en eerste foto onder) zie je twee leden van de hengelsportvereniging aan de slag zo'n brugje neer te leggen. Als visser in Schiedam kun je overigens beide mannen ook als viscontroleur tegenkomen. Als vrijwilliger vervullen zij deze taak voor de vereniging. Zij controleren bijvoorbeeld of de vissers in het bezit zijn van een geldige visvergunning en of de vissers zich houden aan de geldende visregels. 

Honderd meter verder hadden zij ook een brugje neergelegd over een sloot, waardoor het daar aangebrachte houtsnipperpad goed bruikbaar wordt (foto geheel onder).

Hier lees je ons eerdere artikel over het verbeteren van de visstekken in het park:
https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/aanpak-van-de-visstekken-in-het-beatrixpark

 

vissers3

vissers2

 

18-01-2021