Partij voor de Dieren Schiedam-Vlaardingen

Vrolijke fietszwerm brengt kleur en bewustwording in stad

Vrolijke fietszwerm brengt kleur en bewustwording in stad

SCHIEDAM / VLAARDINGEN - Op zaterdag 5 oktober fietste de werkgroep Partij voor de Dieren Schiedam-Vlaardingen samen met een enthousiaste groep deelnemers in een kleurrijke en feestelijke optocht door Vlaardingen en Schiedam. De fietszwerm heeft als doel op een vrolijke manier het belang van een groene en fietsvriendelijke stad onder de aandacht te brengen.

Het is de eerste keer dat er een fietszwerm is georganiseerd in deze regio. Wat betreft de organisatie en de deelnemers is er met de fietszwerm een nieuwe traditie geboren rond Dierendag.

De middag begon om 14.00 uur bij de Visbank in Vlaardingen, waar de deelnemers hun fietsen versierden met bloemen, dierenknu els en andere versieringen. Een blikvanger deze middag was een bakfiets met grutto’s op de voorzijde, welke veel bekijks trok tijdens de tocht. Om 15.00 uur vertrok de groep om een route van 12 kilometer te fietsen door  verschillende wijken zoals de Vogelbuurt in Vlaardingen en de  bomenbuurt in Schiedam. De tocht eindigde in de binnenstad van Schiedam op de Koemarkt. 

De fietszwerm is geïnspireerd op de manier waarop groepen dieren zoals vogels en vissen samen bewegen. De fietszwerm staat symbool voor het gezamenlijke streven naar een schonere omgeving waar meer ruimte is voor de fiets als vervoermiddel in het verkeer. “We zijn blij met de enthousiaste deelnemers en de positieve reacties onderweg,” aldus Elise Allart namens de werkgroep. "Met deze fietszwerm willen we op een  speelse manier laten zien hoe belangrijk de f iets is als schoon en gezond vervoermiddel. We hopen dat we met deze actie hebben bijgedragen aan de bewustwording over een duurzamere en meer fietsvriendelijke stad." 

De werkgroep Partij voor de Dieren Schiedam-Vlaardingen kijkt terug op een geslaagde dag en is voornemens om volgend jaar opnieuw een fietszwerm te organiseren rond Dierendag.

Tot volgend jaar.

Foto:
Deelnemers in Schiedam

06-10-2024