Vul de koffer van Sander met voetbalshirts voor kwetsbare kinderen

Vul de koffer van Sander met voetbalshirts voor kwetsbare kinderen

SCHIEDAM – Schiedammer Sander Verkouter (23 ) zamelt voetbalshirtjes voor kwetsbare kinderen in. Voor zijn studie Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit vertrekt hij op 1 januari naar Paramaribo om daar drie maanden voor Stichting Hoop voor Kinderen te gaan werken.

door Louise Melchers

Verkouter: “De stichting zet zich in voor kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik, mishandeling en/of verwaarlozing. De kinderen hebben helemaal niets, zelfs vaak geen kleding. Ik was altijd gek op voetbalshirtjes, dus het minste wat ik nu kan doen is voetbal- of andere sportshirtjes voor ze meebrengen. Ik heb speciaal een tweedehands koffer gekocht, zodat ik ze zelf mee kan nemen en direct op de goede plek kan uitdelen.”

Zelf was hij altijd dol op voetballen. Hij speelde bij vv Kethel Spaland in Schiedam en later bij CWO in Vlaardingen. Inmiddels voetbalt hij zelf niet meer, maar bezoekt nog wel wedstrijden van zijn favoriete voetbalclub. “Ik weet dat je zeer gehecht kunt zijn aan speciale voetbalshirts, maar ik hoop toch dat er mensen zijn die bijvoorbeeld te klein geworden exemplaren aan me mee willen geven,” aldus Sander.

Stichting Hoop voor Kinderen (opgericht op 12 mei 2017) krijgt nog geen subsidie, maar ontvangt inkomsten voornamelijk uit goede doelen. Een van de taken van Sander is om de organisatieprocessen van de stichting in kaart te brengen, zodat de overheid overtuigd kan worden dat subsidie echt noodzakelijk is.

Heb je ook shirtjes voor Sander, dan kun je hem bereiken op: 06-45645169.

Foto boven: Sander met zijn tot nu toe ingezamelde shirts.

SV3

23-12-2021