Getuigenoproep: Wie verknalden een ingang van gemeentehuis?

Vuurwerkbom vernielt glazen deuren stadhuis Vlaardingen

Vuurwerkbom vernielt glazen deuren stadhuis Vlaardingen

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Burgemeester Lamers van Schiedam uitte gisteren zijn ongerustheid over het in Schiedam aangetroffen vuurwerk, in sommige gevallen 'bijna op bomniveau'. In buurstad Vlaardingen liep het stadhuis inmiddels aanzienlijke schade op door dergelijk vuurwerk. De politie plaatste over deze vuurwerkschade een getuigenoproep. Die kun je hieronder lezen.

"Zondagnacht rond 23:10 uur vernielde een vuurwerkbom twee glazen deuren en een pui van een ingang van het gemeentehuis in Vlaardingen. Uit onderzoek blijkt dat er vermoedelijk een shell is afgestoken, een soort mortierbom. Getuigen die meer weten of camerabeelden hebben en nog niet met de politie hebben gesproken wordt gevraagd alsnog contact op te nemen.

Uit het onderzoek dat na de vernieling is opgestart komt naar voren dat het vermoedelijk gaat om drie daders die uit de richting van de Maassluissedijk komen, de Markt oplopen en daarna iets aansteken. Zij vluchten na de explosie in de richting van de Schoolstraat. Misschien zijn er meer mensen die zondagavond iets opgevallen is of de verdachten hebben gezien.

U kunt contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000"

Hier lees je ons artikel van gisteren: Vuurwerk aangetroffen, 'bijna op bomniveau':
https://deschiedammeronline.nl/detail/details/vuurwerk

Foto: de vernielde ingang van het gemeentehuis Vlaardingen (foto door politie)

09-12-2020