Warm onthaal voor boksster Nouchka Fontijn

Warm onthaal voor boksster Nouchka Fontijn

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Nouchka Fontijn genoot vanavond van het warme onthaal dat zij samen met haar partner en trainer Abdul Fkiri kreeg bij Mesa Sport, de bokschool waar zij traint. Deze sportschool is in Rotterdam, net over de grens van Schiedam.

Foto's door Gert Struijs

boks4

Het was een besloten bijeenkomst. Desalniettemin gingen Nouchka Fontijn en Abdul Fkiri buiten bij de boksschool aan de Van Berckenrodestraat in Rotterdam door een haag van applaudiserende mensen (zie foto boven het artikel). 

Zij kreeg een schilderij van een wedstrijdbeeld van haar van de Nederlandse Boksbond. Ook werd zij tot erelid van deze bond benoemd.

boks1

Uit handen van burgemeester Cor Lamers kreeg zij namens de gemeente Schiedam een schilderij van vrouwe Aleida. "Als blijk van waardering voor haar prestaties, een schilderij met een afbeelding van Aleida, net als Nouchka een 'sterke vrouw'", zo licht de gemeente de keuze van het geschenk toe. 

boks3

Nouchka Fontijn (33) heeft haar imposante actieve sportloopbaan afgesloten met een bronzen medaille, maar de als topsporter gestopte fysiotherapeute weet haar agenda al goed gevuld, nu met allerlei huldigingen (zoals gisteren de ontvangst door koning en koningin) en daarna onder meer met het geven van clinics en workshops.

boks6

De bijeenkomst werd georganiseerd door Mesa Sport en de gemeente Schiedam. "Tafeltennisster Britt Eerland en handbalster Kelly Dulfer, de twee andere Schiedamse deelnemers aan de Olympische spelen, konden vanwege verplichtingen elders niet aanwezig zijn, maar ook aan hen besteedt het stadsbestuur op een later moment aandacht", aldus de gemeente Schiedam.

Door op de afbeelding hieronder te klikken kun je een interview zien dat Jan Willem de Boer van JW TV vanavond met Nouchka Fontijn had.

Gerelateerde artikelen:

Zo close was het in de halve finale tussen Fontijn en Price
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/zo-close-was-het-in-de-halve-finale-tussen-fontijn-en-price

Britt Eerland wil er ook over drie jaar weer bij zijn
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/britt-eerland-wil-er-ook-over-drie-jaar-weer-bij-zijn

11-08-2021