Waylon in oktober 2021 naar Theater aan de Schie

Waylon in oktober 2021 naar Theater aan de Schie

SCHIEDAM - Wegens succes verlengd: de show My Heroes Have Always Been Cowboys keert terug naar het Theater aan de Schie. Waylon leidt het publiek op deze avond terug naar zijn jeugd, zijn jaar in Amerika en zijn nieuwe carrière als tv-persoonlijkheid. Op zaterdag 2 oktober slaat hij zijn kamp op in Schiedam.

Romantiek van de countrymuziek
Willem Bijkerk (Apeldoorn, 1980), alias Waylon, is van jongs af aan gefascineerd door de countrymuziek en de romantiek ervan. Met vrienden een band oprichten, touren in een gammel busje met de goedkoopste autoverzekering, langzaam succesvol worden en uiteindelijk wereldfaam beleven. In 2001 wilde hij zijn droom waarmaken in Amerika, waar hij een jaar verbleef en optrad in de show van zijn held Waylon Jennings. Toen deze overleed, keerde Bijkerk terug naar Nederland om daar onder diens naam verder te gaan.

Calm After The Storm
In 2008 behaalde Waylon een finaleplaats in Holland's Got Talent op SBS6. Het bracht hem via Universal Music bij het befaamde Motown records in Detroit, dat zijn hitsingle Wicked Way uitbracht. Waylon werd langzaam maar zeker een gevestigde naam in de Nederlandse muziekwereld. Hij won diverse 3FM Awards en nam zijn geliefde countrymuziek mee naar een nieuw project dat The Common Linnets heette: een samenwerking met Ilse DeLange, de zangeres en countryfan uit Almelo. In 2014 gooiden ze met het rustige Calm After The Storm hoge ogen op het Eurovisie Songfestival. Het nummer scoorde een tweede plaats op het festival.

'De wereld kan wel wachten'
Het was eerder kalmte vóór de storm aangezien Waylon de band ophief en solo verder ging. Op eigen kosten nam hij in country-walhalla Nashville zijn derde album op, Heaven After Midnight. Het rockende Outlaw in 'em, waarmee Waylon in 2018 opnieuw het Songfestival aandeed, was een single van zijn volgende plaat, The World Can Wait. De zanger werd intussen tevens jurylid bij The Voice Of Holland, een van de vele talentenjachten op de vaderlandse tv. Hij vormt er al jaren een vast panel met Ali B en Anouk en heeft daar zichtbaar veel lol in.

My Heroes Have Always Been Cowboys
Waar we bij Nick & Simon de voorliefde voor de liedjes van Simon & Garfunkel terughoren en Berget Lewis de nodige soul in ons land brengt, is Waylon dé vertegenwoordiger van de country der lage landen. Tijdens zijn show in het Theater aan de Schie beschrijft hij zijn leven in liedjes, en toont aan waarom zijn liefde voor het genre altijd een rode draad is geweest: My Heroes Have Always Been Cowboys, naar een nummer van zijn andere countryheld Willie Nelson.

Tekst: Twenty Four Webvertising B.V.
Foto: bron Pexels.com, foto door Negative Space

28-12-2020