Kaartverkoop van tweedaags bluesfestival in september is gestart

Website 'Schiedam Blues' staat online

Website 'Schiedam Blues' staat online

SCHIEDAM - Onze stad had in de jaren 60/70/80 een levendige muziekscene. Zo was organisator Martin Green een begrip in de stad. Hij haalde o.a. John Mayall & the Bluesbreakers naar Schiedam en ook nationale topbands als Cuby & the Blizzards en Livin Blues speelden de pannen van het dak. Er waren concerten in zalen als Tivoli, Arcade, Musis Sacrum en Passage Theater én café Quibus. Is de blues helemaal weg uit de stad? 

Nee, dat niet. In de periode 2009 tot 2014 zijn er Bluesroutes geweest en een enkele keer zelfs een Bluesnacht. “Maar, zoals het vroeger was, is het nooit meer geworden,” vertelt Henk Bakker, eigenaar van Bier&Vinyl aan de Hoogstraat. Als bluesliefhebber wilde Henk meer dan alleen vinyl verkopen en mini-concerten in zijn platenzaak organiseren. Hij trok dan ook de stoute schoenen aan en organiseert deze zomer het festival Schiedam Blues. Er is twee dagen blues in de Grote- of Sint Janskerk: op vrijdag 20 en zaterdag 21 september 2024.

De website staat online: https://www.schiedamblues.nl/
De kaartverkoop is inmiddels gestart; via de website kun je tickets bestellen. Je kunt kaarten per dag bestellen (39,50 euro), maar ook zijn er passe-partouts te koop voor beide dagen (75,- euro).

De website is ook de moeite waard om de collectie nostalgische foto's van bands te bekijken met onder meer Summer Breeze, Iron Earth, Goats Pallace en Cheffing Blues. 

Omdat de organisatie zich niet alleen richt op bezoekers uit Schiedam, maar uit geheel Nederland is er als service een overzicht op de website opgenomen van overnachtingsmogelijkheden:
https://www.schiedamblues.nl/overnachten

Lees hier ons eerdere artikel: Blues terug in Schiedam

Foto: door redactie De Schiedammer Online

19-07-2024