Weekendafsluiting Ketheltunnel (A4) van 6 tot 9 september in beide richtingen

Weekendafsluiting Ketheltunnel (A4) van 6 tot 9 september in beide richtingen

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Vanaf vrijdag 6 september 21.00 uur tot maandagochtend 9 september 05.00 uur voert Rijkswaterstaat onderhoud uit in de Ketheltunnel (A4). De tunnel is dan in beide richtingen gesloten. Het gaat om jaarlijks preventief onderhoud. Verkeer wordt omgeleid via de A20, A13 en N470. De verwachte extra reistijd is 10-30 minuten.

Afsluiting
De A4 is vanaf vrijdag 6 september 21.00 uur tot maandagochtend 9 september 05.00 uur afgesloten:

* In de richting Den Haag tussen knooppunt Kethelplein en Delft (14). Ook de toerit Schiedam-Noord (10) op de A20 is afgesloten.
* In de richting Rotterdam tussen Delft (14) en knooppunt Kethelplein.
Omleidingen

Verkeer wordt omgeleid van de N470, A13 en A20 en vice versa. De omleidingen voor het verkeer zijn langs en boven de weg aangegeven.

Let op
Ook weekendafsluiting A4 bij Leiden van 6-9 september.
Van vrijdag 6 september 22:00 uur tot maandag 9 september 05:00 uur is ook de A4 bij Leiden richting Den Haag afgesloten tussen het Limesaquaduct en Leidschendam (8) voor grootschalige asfalteringswerkzaamheden.

Het verkeer kan via de parallelbaan en wordt grootschalig omgeleid via de A44. Weggebruikers moeten hier rekening houden met een extra reistijd van meer dan 30 minuten.

Werkzaamheden
De tunnels in Nederland behoren tot de veiligste van Europa. Om dit zo te houden, voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit om de levensduur van de tunnels te verlengen en de veiligheid te kunnen garanderen. Tijdens de sluiting van de Ketheltunnel voert Rijkswaterstaat regulier onderhoud uit. Door de werkzaamheden kunt u als weggebruiker ook in de toekomst vlot en veilig door de Ketheltunnel rijden.

Advies aan weggebruikers
Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie;

* Houd rekening met extra reistijd;
* Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het  openbaar vervoer, de fiets, of een andere route;
* Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Bereid u goed voor
Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen. Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid- Holland in beweging.

 

03-09-2024