Informatieve bijeenkomsten met Rob & Rob

Welkom in S'DAM voor nieuwe inwoners van Schiedam

Welkom in S'DAM voor nieuwe inwoners van Schiedam

SCHIEDAM - Ben je een nieuwe Schiedammer en wil je de stad graag beter leren kennen? Dan kun je sinds enkele jaren op een zaterdagochtend op pad gaan met twee geboren en getogen Schiedammers.

Op zaterdag 19 oktober verzorgen Schiedammers Rob Vollaard en Rob van der Stel (ook bekend als Rob & Rob) weer een bijeenkomst voor de nieuwkomers in de stad. De deelnemers worden ontvangen met een kopje koffie waarna een PowerPointpresentatie volgt met nuttige en praktische tips. Diverse zaken als winkelaanbod, uitgaan, openbaar vervoer en een stukje geschiedenis komen hierbij aan de orde. Daarna volgt een wandeling door het historisch centrum met onderweg wat verrassingen. Tijdens de presentatie en de wandeling bestaat voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

Rob & Rob krijgen bij het organiseren steun van het Centrummanagement Schiedam en van  lokale ondernemers. Daarnaast hebben ze een goede samenwerking met de gemeente en Schiedam Partners.

Een aantal dagen voor de bijeenkomsten worden goodiebags samengesteld met bijdragen van diverse Schiedamse ondernemers verspreid over de stad. De deelnemers worden na afloop van de bijeenkomst verrast met een mooie linnen tas gevuld met de presentjes. Later ontvangen zij per e-mail een samenvatting van hetgeen aan de orde is geweest.

Geïnteresseerden dienen zich vooraf in te schrijven en ontvangen daarna tijdig informatie over de plaats van samenkomst. De presentatie start rond 10.30 uur en duurt tot circa 12.15 uur. De eerstvolgende bijeenkomsten zijn op 19 oktober en 23 november.

De kosten bedragen € 5,00 p.p., inclusief kop koffie of thee.
Inschrijven via de website www.sdam.nl (Tours en tickets of Wonen)

Overige Informatie kan per e-mail worden aangevraagd: welkominsdam@gmail.com Facebook: Welkom InSdam

Foto:
geheel links Rob Vollaard, geheel rechts Rob van der Stel, kijken met enkele deelnemers in een eerdere wandeling vanaf de Proveniersbrug over de Schie en op molen De Kameel en het Dirkzwagerterrein, waar een nieuwbouwbuurt verrijst
Foto door Patrick Jeijsman

09-10-2024