230 Welpen hielden de Jungledag in Beatrixpark Schiedam

Welpen doen mee aan Jungledag

Welpen doen mee aan Jungledag

SCHIEDAM - Afgelopen zaterdag hebben zo’n 230 welpen (meiden en jongens in de leeftijd van 7 tot 11 jaar) van verschillende scoutingroepen uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis mee gedaan aan de Jungledag in het Beatrixpark in Schiedam.

De Jungledag brengt welpen in contact met andere welpen uit hun regio. Zo leren welpen samenwerken, ook met kinderen die ze nog niet kennen. Dit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de welpen, terwijl ze tegelijkertijd heel veel plezier maken.

Hierbij hebben de welpen allemaal verschillende activiteiten gedaan die passen in de scoutingspel. Dit liep uiteen van het bakken van pannenkoekjes op frisdrankblikjes tot het trotseren van een grote survivalbaan. Vanuit Schiedam namen de Scouting Tono-groep en de Scouting Taizé-groep deel aan de Jungledag.

Op de scouting laten we ons niet tegen houden door een beetje regen, waardoor alle activiteiten gewoon door konden gaan, ondanks enkele druppeltjes. Natuurlijk kon het niet ontbreken om aan het einde van de dag toch nog even met de modder te spelen, waarbij het ene kind viezer naar huis ging dan het andere kind.

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee kinderen en jongeren worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Kijk voor meer informatie op www.scoutingtono.nl, of www.taizegroep.nl ,of breng een bezoek aan een scoutinggroep in de buurt. Wellicht zien we op de volgende jungledag weer een heleboel nieuwe gezichten.

240603 Jungledag2024

Foto's:
Scouting Tono

03-06-2024